'Sıcak' tehlikeye dikkat!

Kavurucu sıcaklarla birlikte kronik hastalıkları olanların şikayetleri arttı. Uzmanlar; kalp, şeker, tansiyon ve astım hastalarının ramazanda çok dikkatli olması gerektiğini söylüyor.

'Sıcak' tehlikeye dikkat!
banner98
 - ÖZEL HABER - Filiz KAHRAMAN 
Sıcak havalarda vücut ısının 36,5 dereceden daha fazla olduğuna dikkati çeken uzmanlar, ramazan boyunca oruç tutmak isteyen kişilerin önce sağlıklarını düşünmesi gerektiğine dikkati çekiyor. Sıvı ihtiyacının hayatiliğine vurgu yapan uzmanlar, istenmeyen sonuçlara karşı ciddi uyarılarda bulundu.
"İKİ KAT ÖNEMLİ"
Vücut ısı düzeyini  sabit tutmak gerektiğinin önemine işaret eden Doktor Tuğrul Korukoğlu, sıcak havalarda beslenmenin iki kat önemli olduğunu dile getirdi. Kavurucu sıcaklarda sağlıklı yaşamın püf noktalarını anlatan Korukoğlu, "Aşırı ter nedeniyle vücuttaki su kaybını dengelemek için bol sıvı, özellikle de su tüketimi önem taşıyor. Sıcaklığın arttığı saatlerde gerekmedikçe dışarı çıkılmamasında fayda var. Kronik hastalığı olanların, ilaç kullanan hastaların bu dönemlerde doktorlarıyla irtibat halinde olmaları gerekiyor. Aksi halde istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirler" dedi.

SICAKTA ORUCA DİKKAT!
Ramazan ayının kavurucu sıcaklara denk gelmesiyle ilgili de  uyarılarda bulunan Tuğrul Korukoğlu, "Kronik hastalığı olanlar özellikle sıcak havalarda oruç tutma konusunda dikkatli olmalıl. Bu hastaların sıcaklarda susamasalar da bol su içmeleri şart. Ancak beraberinde kalp yetmezliği de olan hastaların günlük alınması gereken sıvı konusunda doktorlarıyla görüşmeleri gerekir. İlaçlarını da mutlaka kullanmaları aksatmamaları gerekiyor" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2013, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0