BURULAŞ'a meydan okudular!

Özel Halk Otobüsçüleri Odası'nın ardından dolmuşçular da BURULAŞ'ı topa tuttu. T1 Tramvay Hattı nedeniyle mağdur olduklarını belirten esnaf, "Yolcu taşımaya devam edeceğiz" diyerek hem BURULAŞ'a hem de Büyükşehir Belediyesi'ne meydan okudu.

BURULAŞ'a meydan okudular!
banner98
- ÖZEL HABER - H. Miraç SAĞLAM 
Özel Halk Otobüsçüleri Odası'nın ardından dolmuşçular da BURULAŞ ve Büyükşehir Belediyesi'ne sert tepki göstererek ulaşım karmaşasına dahil oldu. Kent merkezinin en kritik noktalarından geçecek olan T1 Travmvay Hattı'nda sona gelinmek üzereyken dolmuşçu esnafı isyan bayrağını çekti.

"FİDANSOY NE YAPTI?"

İşsiz kalma endişesiyle karşı karşıya kaldıklarını belirten Kent Meydanı (Eski Santal Garaj )Yan Durak ve Çarşamba Dolmuş Durağı şoförleri, BURULAŞ'a ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye ateş püskürdü. BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy'a sert tepki gösteren Kent Meydanı Dolmuş Yan Durağı Başkanı Ertuğrul Tan, "Levent Fidansoy 5 senedir o koltukta. Ama hiçbir şey yapmadı. 'Bütün toplu ulaşımı alacağım' demeyle bu iş olmaz. Bizim de haklarımız var. Onları yeri geldiği zaman ararız" diye konuştu. Tan, "Tramvay projesi, 'Ben yaptım oldu' projesidir. Bu proje hiçbir şeye çare olmayacaktır. Göz boyama projesidir. Önünde sonunda 5-10 sene sonra kalkacak bir projedir" dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Caddesi'nde otobüs seferi yapmasını da eleştiren Tan, "Madem otobüs çıkaracaklardı, raylı sistemi neden yaptılar? Ototbüs te tramvay da çıkıyor. Bursa'da başıbozukluk devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"DAVA AÇACAĞIZ..."

Altıparmak Caddesi üzerindeki ceplerin kapatılmasına da tepki gösteren Ertuğrul Tan, "O cepleri faal yapmak için dava açacağız. Garaj Durağı olarak 'Tren çalışabilir' diyoruz. Ancak ben de dolmuşçular olarak yanında çalışacağım. Mahkeme kararıyla çalışacağım, yine çalışacağım. Atatürk Caddesi açık olduğu sürece çalışacağım" dedi.

"YOK SAYILIYORUZ"

Gelecek kaygısı yaşadıklarını söyleyen Çarşamba Durak Başkanı İmdat Memiş ise "Hiçbir resmi kurumdan bilgi verilmiyor. Yok sayılıyoruz. Zaten cüzi rakamlara yolcu taşıyoruz. Yolcu sayısı azalacak. Para kazanamıyoruz, hiç kazanamayacağız. Trafiğe çözüm arıyorlarsa bunları da düşünmeleri lazım" dedi. Kent Meydanı'nda duraklarının olmamasından şikayet eden Memiş,"Kent Meydanı'nda durak yok. Heykel'de yolcu indirecek durağımız yok. Yolcuyu nereden alacağız, nereye bırakacağız belli değil. Dolmuşçular senelerdir var. Ezilmek beni üzüyor" ifadelerini kullandı. Tramvayın faaliyete geçmesinin ardından yüzde 70'lik gelir kaybı yaşayacaklarını da kaydeden Memiş, "Bu iş hizmet amaçlı yapılsaydı biz mağdur olmazdık. Ben çok mağdurum, yarınlarımdan endişeliyim. Hiçbir oluşumda taksici, dolmuşçu düşünülmemiş. Tramvayı sadece kendilerine rant kapısı olarak algılıyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2013, 19:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0