Ekmekte tablo değişmedi!

Ekmeğin ambalajlanması, etiketlenmesi, taşıma ve depolamasıyla ilgili uygulama denetim eksikliği nedeniyle hayata geçemedi. Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz, Tarım İl Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda bu konuların gündeme gelmediğini söyledi.

Ekmekte tablo değişmedi!
banner98
- ÖZEL HABER -  Filiz KAHRAMAN

 Ekmeğin ambalaja girmesini bekleyen vatandaş bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. 1 Temmuz itibariyle uygulamaya geçirilmesi kararlaştırılan ekmekte ambalaj, etiketleme, taşıma ve depolama uygulamaları, Bursa Fırıncılar Odası’na göre denetimsizlik nedeniyle hayata geçemedi.

TOPU TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE ATTI

Uygulamadaki eksikliklerin can sıktığını kaydeden Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Adnan Yılmaz, “Tarım İl Müdürlüğü’nde toplantı yaptık. Toplantıda ekmek üretiminde yapılması gerekenler konuşuldu. Ambalaj, etiket, taşıma ve depolama gündeme gelmedi dedi. Uygulama konusunda topu Tarım İl Müdürlüğü’ne atan Yılmaz, “Kimse denetleme konusunda bir şey yapmıyor. Ekmekler halen ambalajsız satılıyor. Bu konuda yaptırım olup olmadığını da bilmiyoruz” diye konuştu.

86 FIRINA CEZA KESİLDİ

Üretim konusunda Tarım İl Müdürlüğü’nün işi sıkı tuttuğunu vurgulayan Adnan Yılmaz, “Ekmek üretiminde tuz oranını belirlenen oranda kullanmayan 86 fırına 11 bin 800 liralık ceza kesildi. Özel ekmek üretimi yapan firmaların denetimine daha fazla ağırlık veriliyor. Üretimde kontroller aralıksız sürerken ambalajlama öteleniyor" dedi. Yılmaz, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ekmek üretim merkezi olan BESAŞ’ta da ekmek poşete girmedi. Problem orada zaten. Uygulama göz ardı ediliyor. Ne ile karşılaşacağımız belli değil” ifadelerini kullandı.

Katkısız ekmek…

Yeni tebliğ, sayısı 17'yi bulan katkı maddelerinin ekmekten kaldırılmasını, ekmeğin sadece buğday unu, maya, tuz ve su karışımıyla üretilmesini gerektiriyor. Ekmekte çeşitli enzimler, bitkisel yağlar, kalsiyum propiyonat, sodyum propiyonat, sodyum diasetat, sirke, asetik asit, propiyonik asit, potasyum sorbat, sorbik asit, şeker (Sakaroz, maltoz, früktoz, glikoz) gibi katkı maddeleri yer alıyordu.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2013, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0