banner101

Orhan Özcü: Çaycılık bile yaparım!

Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, AK Parti içinden gelen ağır eleştirilerle ilgili Bursa Manşetx’e çarpıcı açıklamalar yaptı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın kendisiyle ilgili sözlerine tepki gösteren Özcü, adaylık için “Başbakan’ımız neyi uygun görürse onu yaparız. Gerekirse AK Parti’nin çaycısı da oluruz” dedi.

Orhan Özcü: Çaycılık bile yaparım!
- ÖZEL HABER - Filiz KAHRAMAN 

Hakkında çıkan usulsüzlük iddialarının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arıç’ın sert eleştirileriyle karşı karşıya kalan Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü çok çarpıcı ifadelerle iddialara yanıt verdi. Özcü, AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Cüneyt Yıldız’ın tartışma yaratan sözleri için de ayrı bir pencere açtı.

ARINÇ'A SERT YANIT”

Kamuoyunda, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın usulsüzlük iddialarıyla ilgili kendisini hedef alan açıklamalar yaptığı yönündeki iddiaya Gürsu Belediye Başkanı tepki gösterdi. Özcü, konuyla ilgili “Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Biz çalışıyoruz, başkaları konuşuyor. Bizi eleştiren insanlara dikkat ettiğiniz zaman sadece konuşan insanlardır. İş yapan insanlar değillerdir. Onlar kendilerini çok iyi bilirler” açıklamasını yaptı.

YANLIŞ KİŞİLER AYIKLANACAK”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e yakınlığı nedeniyle de eleştirileri odak noktası haline geldiği yönündeki görüşü de değerlendiren Orhan Özcü, “O görüşlere de saygı duyuyorum. Biz o görüşlerden sonuçlar çıkarıyoruz. Arkadaşlardan doğrulara ulaşıyoruz. Biz çalışıyoruz. Siyasette yanlış kişiler varsa ayıklanacaktır. Bunu birlikte göreceğiz. Doğrular, görev yapar” dedi. Başkan Özcü, yerel seçimdeki adaylığına ilişkin olarak AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Cüneyt Yıldız’ın tartışma yaratan “Özcü varsa biz yokuz” açıklamasına ilişkin de “2004’ten bu yana Genel Merkez’in ve Gürsulunun tercihiyle göreve getirildim. 2009’da da benzer olaylar oldu. 2014’te ne olur? Buna Gürsu halkı ve Genel Merkez, Başbakan karar verir” ifadelerini kullandı.

SİYASETİN BAŞKA YOLLARI DA VAR”

Yerel seçimden çıkacak sonuçlara göre Genel Merkez tarafından belirlenecek yol haritasına göre hareket edeceğini de kaydeden Orhan Özcü, aktif siyasete yeşil ışık yaktı. Özcü, “Siyasetin hep ortasında oldum. Siyaset korkutur, ateşten gömlektir. Ama çıkamıyoruz. Biz kendi isteğimizle çıkarmak istediğimizde çıkaramayız. Yakıyorsa yakar” diye konuştu.

Belediye Başkanlığı için aday olmaması durumunda parti içinde başka görevler üstlenebileceğini de belirten Özcü, “Siyaset yapmanın başka yolları da var. Sadece Gürsu Belediye Başkanlığı olarak bakmıyorum. Yanmayı kabul edip ışık veriyorsanız size başka görev verilir zaten. Vekillik veya bakanlık… Her şey olabilir. Ancak bana “AK Parti’nin çaycılığını yapacaksın” derlerse biz bunu da yaparız” dedi.

URFA, TÜRKİYE 5’İNCİSİ…”

Bursa’nın hizmet alımı noktasında yetersiz olduğunu da söyleyen Orhan Özcü, “Bizim kavgamız hiçbir zaman kişisel olmamıştır. Biz insanların ıstırabını duyarak kavgamızı yapıyoruz. Urfa, devletten aldığı hizmet sıralamasında Türkiye 5’incisi. Bursa’nın sıralamasının ne olduğunu bilmiyoruz. Benim kavgam bu anlayışta” dedi. AK Parti içinde fikir ayrışmaları nedeniyle bölünmelerin yaşandığı iddiasını da değerlendiren Özcü, parti içinde ciddi sıkıntı görmediğini vurgulayarak, “Yerelde kavgalar, yanlış algılar olur. Biz siyaseti politik anlayıştan ayırırız. Bize öyle öğretildi. İnsanlar nefisleriyle hareket ederlerse kavga olur. Akıllarıyla hareket ederlerse kavga olmaz. Kimi insan nefsine hakim olur kimi de olamaz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2013, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0