'Güvenli liman' çöküyor mu?

Mısır'daki askeri darbe, yatırımcının gözdesi altının fiyatlarını da etkiledi. Gramı 70 TL'ye yaklaşan altındaki belirsizlik yatırımcının kafasını karıştırdı. Kuyumcular da sıkıntılı.

 'Güvenli liman' çöküyor mu?
banner98
- ÖZEL HABER - H.Miraç SAĞLAM

 Küresel piyasalardaki şokların ardından Mısır'daki askeri darbeyle zirve yapan belirsizlik 'güvenli liman' altına yönelik kaygıları da artırdı. Sadece yatırımcı değil, kuyumcular da ne yapacaklarını şaşırdı.

"DÜŞÜŞÜ BİZ DE ANLAMIYORUZ"

Altın fiyatlarındaki dalgalanma kuyumcu esnafını sıkıntıya soktu. Son 3 yılın en düşük seviyelerinde seyreden altın fiyatlarındaki tablo, belirsizliği de beraberinde getirdi. Kuyumcu Mithat Rıdvanoğlu "İstatistiklere baktığımız zaman altın fiyatında oklar yukarı gösterirken ne hikmetse altın fiyatı düşüyor. Bunu hiçbir ekonomistin anlamadığı gibi biz de anlamıyoruz" dedi.

Fiyatlar düşerken çeyrek, yarım ve tam altın gibi ziynetlerin, gerçek fiyatlarının üstünde satılmasına yönelik eleştirileri de değerlendiren Rıdvanoğlu, "Kuyumcuların küçük altın satmadıkları söyleniyor. Böyle bir şey yok. Piyasa değeri 120-125 lira olması gereken çeyrek altını 138 liraya alıyoruz, 143 liraya satıyoruz. Burada 6-7 liralık fark koymuşuz" dedi.

"BAYRAMDAN UMUTLUYUZ"

Önceki yıllarda bayram ve yaz aylarında altın fiyatlarında artış beklentisinin kalmadığını söyleyen Mithat Rıdvanoğlu, dünyadaki altın işlemlerinin fiyatları her gün değiştirdiğini de söyledi. Rıdvanoğlu, "Bayramda altının düşmesi ya da yükselmesiyle ilgili bir şey diyemeyiz. Yarın ne olacağının belirsizliği içindeyiz" dedi. Son dönemde uluslararası konjonktürün altın fiyatlarında belirleyici olduğunun da altını çizen Rıdvanoğlu, "Oradaki hareketlilik bizim için piyasaya yansıyacak. Ama bayram geliyor diye altın yükselmeyecek, veya düşmeyecek. Fiyatların değişimi dünya ekonomisine bağlı" ifadelerini kullandı. Bayram öncesi taleplerin belirsiz olduğunu da kaydeden Rıdvanoğlu,"Genelde ramazanın 1ilk 0-20 günü sakin geçer. Son 10 günde bayramdan dolayı umutluyurz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2013, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0