Turizmde gözler bayrama çevrildi!

Gezi olayları turizmdeki etkisini kısa sürede gösterdi. Bursa’nın olumsuz etkilendiğini belirten GÜMTOB Başkanı Beceren, “Bayramda toparlanma bekliyoruz” dedi.

Turizmde gözler bayrama çevrildi!
banner98
- ÖZEL HABER - Filiz KAHRAMAN 

Turizmde yaz sezonunun açılışına denk gelen Gezi olayları turizmcileri sıkıntıya soktu. Olayların durmasıyla rezervasyonların artışa geçtiğini kaydeden Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, bayramda ve yaz sonrasında turizmdeki tablonun olumlu şekilleneceğini dile getirdi.

GÖZLER RAMAZAN SONRASINDA

Türkiye’yi uluslararası arenada gündemin ilk sıralarına taşıyan Gezi Parkı olaylarının turizmdeki etkisinin yadsınamayacağını kaydeden GÜMTOB Başkanı Haluk Beceren, "Olaylar nedeniyle İstanbul kadar Bursa da kaybetti. Ancak olaylar soğumaya yüz tuttu. Ramazandan sonra işiler eskiye dönecek” diye konuştu. Her yıl ramazan ayında Arap turist sayısında yaşanan yoğunluğa da dikkati çeken Beceren, “Araplar ramazanda fazla gibi görünüyor, ama azdırlar. Suudiler genelde ramazanı kendi ülkelerinde geçirmeyi tercih eder. Esas yoğunluk ramazan bayramından sonra artar” dedi.

"BUSINESS GRUP BEKLİYORUZ"

Sektör temsilcileri olarak asıl beklentilerinin Bursa sanayiine bağlı iş turizminin öne çıkması olduğunu da dile getiren Haluk Beceren, ekonomik anlamda fayda sağlayacak alanın ‘Bussines’ (iş adamı/kadını) grubu olduğunu söyledi. Beceren, “Şu an tatil yörelerinde yoğunluk devam ediyor. Ramazan bayramında aşırı kalabalık ümit ediyoruz. Yazdan sonra da umut var" ifadelerini kullandı. Yabancı turistin ucuza tatil yaptığı algısının da yanlış olduğunun altını çizen Beceren, yurt dışı tatilinin yurt içine göre çok daha ucuz olduğu yönündeki algıya yönelik de, “Her bütçeye göre tatil imkânı var. Pahalı tatil de var, ucuzu da var. Biz tabii ki herkesin yurt içinde tatil yapmasını arzu ederiz. İmkânlar ve hizmet yelpazesi son derece geniş” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2013, 16:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0