banner101

TSK Sınırda Kırmızı Alarm Verdi

Sınırdaki birliklere cephanelerin sayılması ve eksiklerin tespit edilmesi emri verildi.

TSK Sınırda Kırmızı Alarm Verdi
 Suriye'de Tel Abyad ile Ra'sulayn arasındaki 100 kilometrelik bölge, Demokratik Birlik Partisi (PYD), El Nusra Cephesi ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin şiddetli çatışmalarına sahne oluyor. PKK'nın Suriye'deki kolu PYD tarafından geçtiğimiz günlerde Ra'sulayn'dan atılan Nusra Cephesi, karşı saldırıya geçti. Haseke kentindeki Ra'sulayn kasabasını hakimiyeti altına aldıktan sonra daha batıda Rakka kentindeki Tel Abyad ilçesini kuşatan PYD birlikleri, hem burada hem de Ra'sulayn'da El-Kaide bağlantılı Nusra Cephesi militanlarıyla karşılaştı. Şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede onlarca ölü ve yaralının olduğu bilgisi gelirken, Nusra özellikle Tel Abyad'daki PYD mevzilerini tanklarla bombaladı. ÖSO birliklerinin de PYD milislerinin saklandığı bölgelere top atışı yaptığı ileri sürüldü. PYD'ye yardım için gelen yaklaşık 2 bin kişilik destek gücü, sahur vaktinde yoğunlaşan çatışmalar sırasında Nusra Cephesi'nin komutanı Ebu Musab'ı kaçırdı.

EL KAİDE KOMUTANI ESİR


Çeçen kökenli El Kaide mensubu Ebu Musab'ın, ancak PYD'li esirler serbest bırakıldığı takdirde salıverileceği bildirildi. Nusra ve PYD'nin bütün güçlerini Tel Abyad'a yönlendirdiği öğrenilirken bu gelişmenin sınırdaki çatışmaları daha da şiddetlendirmesi öngörülüyor.

SINIRIMIZDA DA GERGİNLİK TIRMANIYOR


PYD'nin elindeki Ra'sulayn'da ise sınır kapısı yakınlarına dün iki havan topu düştü. Ceylanpınar'da paniğe neden olan patlamalar can kaybına yol açmadı. Suriye sınırındaki yerleşim bölgelerinin PYD kontrolüne geçmesi TSK'yı harekete geçirdi. Ceylanpınar, Akçakale ve Suruç'taki sınır hattında görevli birliklerde risk nedeniyle 'kule nöbeti' geçici olarak kaldırıldı. Buralardaki nöbet artık zırhlı araçlarla devriye şeklinde olacak. Bu arada sınır hattında görevli zırhlı araca Suriye yönünden 10-15 el ateş açıldığı, birliklerin buna ateşle karşılık verdiği açıklandı. Ayrıca muhtemel bir çatışma riskine karşı sınır birliklerine Genelkurmay'dan 'Cephanenizi gözden geçirin' emri iletildiği öğrenildi.

GECE BOYU YARALI GELDİ


Sınır hattında kurşun sesleri, Tel Abyad'ın karşısında bulunan Akçakale ile Ra'sulayn'ın karşısındaki Ceylanpınar'ı korkuttu. İki ilçede halk, tedirginlik içinde karşı taraftan gelmesi muhtemel kurşunlara karşı korunmaya çalışırken, özellikle Tel Abyad'dan sabaha dek yaralı gelmeye devam etti. Çatışmalarda yaralanan 15 Suriyeli, Akçakale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2013, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0