'' İhracat performansımız umut veriyor''

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, TÜİK tarafından açıklanan Temmuz ayı dış ticaret rakamlarını değerlendirdi.

'' İhracat performansımız umut veriyor''
banner98
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, TÜİK tarafından açıklanan Temmuz ayı dış ticaret rakamlarını değerlendirdi. Burkay, "İhracata bakıyorum ve buradaki performansımızı umut verici buluyorum." dedi.

İbrahim Burkay, şu değerlendirmeyi yaptı: "TÜİK’in Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturduğu verilere göre, ihracat Temmuz ayında 13 milyar 113 milyon dolar, ithalat ise 22 milyar 918 milyon dolar olarak gerçekleşti. Dış ticaret açığı yüzde 22,5 artarak 8 milyar dolardan 9 milyar 806 milyon dolara çıktı. Dış ticaret açığı rakamları beklentilerin üzerinde olsa da genel ihracat performansına bakmak lazım. İhracata bakıyorum ve buradaki performansımızı umut verici buluyorum."

İhracatta düşüş beklenirken ihracat rakamındaki artışın önemli bir mesaj verdiğini dile getiren Burkay, şöyle devam etti: "AB’ye yapılan ihracattaki yüzde 22.7’lik artış, bizim adımıza gelecek için umut verici oldu. Rakamları değerlendirirken, bizimle aynı kategorideki ülkelerle de bir karşılaştırma yapılmalı. İhracat pazarlarımızda ve ürünlerde çok önemli bir değişim görünmüyor. Mevcut şartlarda varolan pazarları kaybetmemek oldukça önemli. Dış ticaret açığı rakamları beklentilerin üzerinde çıksa da bunun ihracatçılarımızın performansından çok, ihracat pazarlarındaki büyüme hızıyla doğru orantılı olduğunu düşünüyorum. Yılın geri kalanında gerçekleştirilecek performans ile hedeflenen rakamın tutturulacağına inanıyorum."

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2013, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0