Örnek Davranış!

Aksaray merkeze bağlı Dikmen köyü yeni yerleşim alanına, komşu köyden bir hayırseverin yaptıracağı 190 kişilik caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Örnek Davranış!
banner98
Aksaray merkeze bağlı Dikmen köyü yeni yerleşim alanına, komşu köyden bir hayırseverin yaptıracağı 190 kişilik caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Vali Selami Altınok törende yaptığı konuşmada "Aksaraylı hayırseverler, okul, sağlık ocağı, cami yaptırmak için yarışıyor, bundan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi. Dikmen köyünde Ağzıkarahan köyünden olan hayırsever Hacı Servet Polat tarafından yaptırılacak caminin temel atma törenine Aksaray Valisi Selami Altınok, Jandarma Komutanı Albay Mehmet Aytekin, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Altınsoy, İl Müftüsü Bekir Gülce, Dikmen Köyü Muhtarı Halil Özmen, çevre kasaba belediye başkanları ve köy muhtarları ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Cami yaptıracak hayırsever Hacı Servet Polat inşaatı kısa sürede tamamlayarak caminin ibadete açılmasını arzu ettiğini, cami ismi ile ilgili kararı müftülüğe bıraktığını söyledi.

Vali Selami Altınok Ağzıkarahan köyünden olan, ancak ihtiyaç olduğu için Dikmen köyüne bir cami yaptırma kararı alan hayırseveri örnek davranışı dolayısıyla tebrik ederek, önemli olanın nerede bir ihtiyaç varsa bunun giderilmesi için hayır ve hasenatta bulunmak olduğunu ifade etti. Vali Altınok şunları söyledi: "Güzel bir hayır hizmetinin başlangıcını hep beraber yapıyoruz. Bizim milletimizin en büyük özelliklerinden biridir. Kazandığını kendi yanında bir tarafa götürmek istemez. Kazandığından milletin de, toplumun da ihtiyaç duyacağı imkânlardan faydalanması için özel bir gayreti vardır. Bu bizim Müslüman Türk milletinin en büyük özelliklerinden bir tanesidir. Hamiyetperver yapısıdır. Bu gün de onun güzel örneklerinden bir tanesini görüyoruz."

İl Müftüsü Bekir Gülce tarafından yapılan duanın ardından Vali Selami Altınok, hayırsever Hacı Servet Polat ilk harcı dökerek caminin temelini attı. Caminin 190 kişilik olacağı, yaklaşık 400 bin liraya mal olacağı bildirildi.

Vali Selami Altınok, ardından vatandaşlar, çevre belediye başkanları ve köy muhtarları ile bir süre sohbet etti. Vali Altınok Dikmen köyü ve çevre köylerin başta su sorunu olmak üzere diğer ihtiyaçların karşılanması için ilgililere talimat verdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0