BURULAŞ'a şok suçlama!

Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Umur , Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi BURULAŞ'ın haksız kazanç elde ettiğini iddia etti. BURULAŞ ise iddiayı yalanladı.

BURULAŞ'a şok suçlama!
banner98
 FİLİZ KAHRAMAN

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin son Belediye Meclisi toplantısında, özel halk otobüslerinin paralı sisteme geçmesinin sözleşmeye aykırı olduğunu belirterek, ‘Sözleşmeye uyulmazsa sonucuna da katlanacaklar’ açıklaması üzerine ayağa kalkan özel halk otobüsü şoförleri, Altepe ve BURULAŞ'ı topa tuttu.

"BURULAŞ KAZANCIMIZI İÇ EDİYOR"

Bursa Manşetx'e çarpıcı açıklamalar yapan Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Ramazan Umur, "Burası dağ başı değil" diyerek BURULAŞ'a adeta meydan okudu. Bursalıların bilet arama derdine girmeden kredi ya da banka kartı ve cep telefonu ile ücret ödeyebileceği sistemi hayata geçirmekte kararlı olduklarını belirten Umur, “Benim param çalınıyor. BURULAŞ'a çalışıyoruz, kasada ne kadar biriktiği belli değil. BURULAŞ benim kazancımın 4'te 1'ini iç ediyor. Kaç kişi taşıyoruz, kaç para kazanıyoruz belli değil. Bunların üzerine BURULAŞ'a aylık 2000 lira komisyon ödüyoruz. 355 araba iptal de olsa geri adım atmayacağız" dedi.

GEREKİRSE OTOBÜSLERİ YAKARIZ!"

BURULAŞ ile ortak olmalarına rağmen kazanılan paranın ne kadar olduğu konusunda kendilerine bilgi verilmediğini söyleyen Ramazan Umur, "Tek kullanımlık kartta Belediye 2500 lira alırken benim cebime giren 90 kuruş. Burası dağ başı değil. Biz hakkımızı istiyoruz. Otobüsleri yakarız aldığımız karardan dönmeyiz" dedi. Para kazanamadıkları için araçları yenileyememekten şikayet eden Umur, 2005'ten bu yana aynı araçları kullandıklarını ifade etti. Umur, "Araçlar eskidi, para kazanamıyoruz. Araçları değiştiremiyoruz. Gaziantep’te yüzde 3, İnegöl’de yüzde 2 nokta 5, Kayseri'de yüzde 4 nokta 1 KDV alınırken biz BURULAŞ'a yüzde 11 KDV ödüyoruz. Benim param göz göre göre çalınıyor" sözleriyle BURULAŞ yönetimine ağır sözlerle yüklendi.

FİDANSOY: DAVA AÇACAĞIZ

Şok iddiaların gündeme gelmesinin ardından Bursa Manşetx'e açıklama yapan BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, Ramazan Umur'un gündeme getirdiği haksız kazanç iddiasının yalan olduğunu söyledi. Suçalamaları kesin bir dille reddettiklerini kaydeden Fidansoy, konuyla ilgili dava açacaklarını da sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2013, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0