Bar Cinayetinde İlk Duruşma Yapıldı!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşanan bar cinayetinde sanıkların 2'şer kez ömür boyu hapis istemiyle yargılanmalarına başlandı. Ereğli’de, 16 Ekim 2012 gecesi yaşanan olayda, bar işleten 46 yaşındaki Atalay Keleş ve kardeşi 39 yaşındaki...

Bar Cinayetinde İlk Duruşma Yapıldı!
banner98
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşanan bar cinayetinde sanıkların 2'şer kez ömür boyu hapis istemiyle yargılanmalarına başlandı.

Ereğli’de, 16 Ekim 2012 gecesi yaşanan olayda, bar işleten 46 yaşındaki Atalay Keleş ve kardeşi 39 yaşındaki Atakan Keleş, iddiaya göre, müşteri kapma ve personel çalıştırma konularında kavgalı oldukları Ersin Aydoğan'ın, Müftü Mahallesi'nde işlettiği barını bastı. Keleş kardeşler ve bastıkları iş yeri sahibi Ersin Aydoğan arasında çıkan kavgada silahlar konuşmuştu. Çıkan kavgada, Hüseyin ve Ersin Aydoğan kardeşler kendilerini korumak için ateş ettikleri sırada Keleş kardeşler ağır yaralanmıştı. Kardeşler, kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybetmişlerdi. Kavgada, Ersin Aydoğan ile bar çalışanı 21 yaşındaki Umut Atışman ve müşterilerden 22 yaşındaki Selahattin Efe de yaralanmıştı.

Olayla ilgili 2'si tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı. İlk duruşmada sanıklar Astsubay 47 yaşındaki Hüseyin Aydoğan ile bar sahibi kardeşi 40 yaşındaki Ersin Aydoğan, kendilerini savunmak amacıyla silahlarını ateşlediklerini, öldürme kasıtlarının bulunmadığını ileri sürdü.

Olay sonrası çıkartıldıkları mahkemece tutuklanan Aydoğan kardeşler ile kavgaya karışan tutuksuz sanıklar Ersin E., Bora E. ve Erdinç E. hakkında, 'Kasten adam öldürme, tehdit ve yaralama' suçlamasıyla dava açılırken, ikişer kez ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Aydoğan kardeşler, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada, tutuksuz 3 sanık ile ölen iki kardeşin yakınları da hazır bulundu.

Sanıklardan Ersin Aydoğan, mahkemede yaptığı savunmasında, kendi işlerinin iyi olması ve diğer bar sahibinin bu durumu kıskanmasından dolayı tartıştıklarını, son olarak 10 kişilik gurupla iş yerini sopalarla bastıklarını, silah sesi gelince kendilerini savunmak adına silahını çektiğini, aldığı darbe sonrasında nereye ateş ettiğini göremediğini, amacının öldürmek olmadığını savundu.

Astsubay ağabey Hüseyin Aydoğan ise havaya ateş ettiğini ve kimseyi vurmadığını iddia etti. Mahkeme, tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelenirken, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0