Milletlerin En Önemli Ögesi Gençliktir!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, toplumların ve milletlerin de aynen insan gibi bazı dinamiklere ihtiyacı olduğunu, en elzem duyulan ögenin ise gençler olduğunu söyledi.

 Milletlerin En Önemli Ögesi Gençliktir!
banner98
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, toplumların ve milletlerin de aynen insan gibi bazı dinamiklere ihtiyacı olduğunu, en elzem duyulan ögenin ise gençler olduğunu söyledi.

Eskişehir’de 'Akraba Türk Toplulukları Gençlik Kurultayı’nda konuşan Destici, akraba Türk topluluklarından gelen gençlere seslenerek nasihatlerde bulundu.
Destici, şöyle konuştu: “Dilde-fikirde-işte birliği sağlamak adına, güçlü ve kaynaşmış bir Türk dünyası ideali ve meselesi olan; dar düşüncelere, sığ dimağlara, sarsık iradelere ve ölü kalplere inat; engin dimağları ve derin sineleri ile yüreklerinde besledikleri ideallerini ve kutsallarını zirveye oturtmaya çalışan; her türlü mağduriyet alanında ‘Kimse yok mu?’ dendiğinde ‘Allah bize yeter’ tevekkülü ile sağına soluna bakmadan ‘Ben varım’ diyebilen ve daha aydınlık yarınlara inanmış tüm gençliğimize selam olsun. Allah yolundan ayrılmayın. Birlik ve dirlik içinde kalın. Unutmayın, kartallar kapışınca kargalara yem olur.”

“Milletçe sahip olduğumuz maddî ve manevî kazançların tamamı gelecekte gençlerimize emanet edilecektir." diyen Destici, bu çerçevede umut ışığı olan, genelde Alperen ruhlu Türk gençliğinin, gelecek ile alakalı tasavvurları hayata geçirmenin en mühim mimarları olduğunu kaydetti. Destici, şöyle konuştu: “Göstereceğiniz her türlü gayretten önce, bulunduğunuz ülkelerin şartları içerisinde kendinizi yeniden konumlandırmak durumundasınız. Her şeyden önce ‘Her şeyi Allah’a verecek hesaba göre yapmak zorundalığının’ bilincinde olmanız gerekiyor. Bu anlamda sorumluluk bilinci ile donanmanız, işlerinizi çok kolaylaştıracak ve sizleri çok çabuk hedeflerinize ulaştıracaktır. Eğitim ve öğretim hiçbir zaman ve şartta taviz vermeyeceğiniz ilk önceliğinizdir. Bütün zihinsel ve sosyal değişmeler ancak eğitimle ve öğretimle mümkündür. Aidiyet duygusunu kazanmış, kendisine bir hedef belirlemiş, bulundukları ülkelerin geleceğini kendine dert edinmiş ve kendisini çağın ilimleriyle donatmış bir gençliğin muteber ve muvaffak olmaması mümkün değildir. Malumunuz; herkes aklı kadar iman eder ve amel işler.”

"HER İDEALİST GENÇLİK HER ALANDA KENDİLERİNİ İSPATLAMAK ZORUNDADIR"

Her idealist gençliğin her alanda kendilerini ispatlamak zorunda olduğunu, Türk-İslam davasının temsilcileri olarak; bilim alanında, sanat, edebiyat ve kültür alanında üretmek, ürettiklerini ve başarılarını herkese duyurma gayretinin gösterilmesi gerektiğini dile getiren Destici, “Başka ülkelerin gençliği ile idealleriniz ve davanız arasındaki tüm engelleri kaldırmanın en kestirme yolu da budur. Alperen ruhlu Türk gençliğinin varlık sebeplerinin başında insan gelir. İnsanımızın ihtiyaç ve isteklerinin karşılanmasını hedefleyen bir vizyon kapsamında, yaşadığınız ve temsil ettiğiniz yerdeki insanların her şeyin en iyisini hak ettiğine inanın. Meşru tüm hakların karşı teminatı sizler olun." tavsiyelerinde bulundu.

Türk’e karşı tarihi bir rövanş duygusu içinde olan ve küresel çapta dünya egemenliği iddiası taşıyan dış güçlerin, Türk’le olan sorununu hâlâ çözemediğini aktaran Destici, “Hâlâ pasifize edip takatten düşürmek istiyor, ufaltmak istiyor, etkisizleştirmek ve tamamen kendilerine bağımlı bırakmak istiyorlar. Birliğimizi ve kaynaşmamızı hedef alanlar, egemenlik haklarımızın sembolü ‘tek bayrak, tek devlet, tek millet ve tek dil’ ilkelerimizi tarumar etmek için çok yoğun çabalar gösteriyorlar. Fitne ateşinin altına sürekli odun atıp besliyorlar. Her türlü bölücü hareketlerin iyi ve kullanışlı birer araç olarak mükemmel vazife gördüklerini sadece son 30 yıldır değil, binlerce yıllık Türk tarihinin önümüze koyduğu acı tecrübelerden de görüyoruz maalesef.” diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0