Hak Ve Özgürlükler Ülkeleri Bölmez, Haksızlıklar Böler!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Hak ve özgürlükler ülkeleri bölmez, haksızlıklar böler. Ülkeler haklardan bölünmez, haksızlıklardan bölünür.” dedi.

 Hak Ve Özgürlükler Ülkeleri Bölmez, Haksızlıklar Böler!
banner98
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Hak ve özgürlükler ülkeleri bölmez, haksızlıklar böler. Ülkeler haklardan bölünmez, haksızlıklardan bölünür.” dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Şanlıurfa’da 'Kamu - Üniversite - Sanayi İşbirliği' konulu bölgesel toplantıya katıldı. Nevali Otel'de gerçekleşen toplantıda konuşan Bakan Ergün, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine işaret etti. Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Bakan Ergün, hakların ülkeleri bölmeyeceğini, haksızlıkların böleceğini vurguladı.
Çoğu üniversite öğrencilerinin katıldığı toplantıda konuşmasının büyük bir bölümünü çözüm sürecine ayıran Bakan Ergün, Türkiye’nin özgürlükler ülkesi olduğunun altını çizdi. Herkesin yüzünü güldüren ve umutları artıran, diri tutan bir sürecin yaşandığını anımsatan Ergün, herkesin bu süreci büyük bir hazine değerinde görmesi gerektiğini dile getirdi. Barış için, sulh ve sükut için kim ne kadar fedakarlık yapması gerekiyorsa, yapması gerektiğini vurgulayan Ergün, “Kürtçe şarkılarla bölünür mü memleket. İngilizce, Fransızca şarkılarla bölünmüyor, Kürtçe şarkılarla mı bölünecek? Hak ve özgürlükler ülkeleri bölmez, haksızlıklar böler. Ülkeler haklardan bölünmez, haksızlıklar böler. Haksızlıklar artarsa önce insanlar manen ayrılır. Kafaları, gönülleri ayrılır. Sonrada kendileri ayrılır.” diye konuştu.

"BÖLGEDE 3 BİN TESİS İÇİN 28,5 MİLYAR DOLARLIK BAŞVURU YAPILDI"

Teşvik paketi sonrasında başta Güneydoğu bölgesi olmak üzere 6. bölgenin OSB’lerinde yatırım için yer kalmadığını söyleyen Bakan Ergün: “Bölgedeki OSB’lerde 28.5 milyar liralık yatırım ve 3 bin tesisin kuruluşu için başvuru yapıldı. Bu başvuruların çok önemli kısmı 6. bölgede. Çok şükür Diyarbakır ve Şanlıurfa OSB’lerinde yer kalmadı.” dedi.

TEKNOLOJİ YOĞUNLUKLU FİRMA KURUN ÖNERİSİ

Bakan Nihat Ergün, üniversite öğrencilerine de tavsiyelerde bulundu. Gelişmiş bir ekonomi için teknolojinin önemine işaret eden Ergün, bunun yanı sıra üniversitelerin barışın tesisi için önemli rol oynaması gerektiğini ifade etti. Ergün şöyle devam etti: “Üniversite- sanayi işbirliği kapasitemizi artıracak şüphe yok. Ama burada üniversite - sanayi işbirliği sadece teknoloji ile sınırlı değil, demokrasiyi, huzuru ve barışı tesis etmek için de üniversite- sanayi işbirliğinin çok önemli bir rol oynayacağını vurgulamak istiyorum. Özellikle üniversite mezunlarımızın kuracağı teknoloji yoğun başlangıç firmaları sanayimizin geleceği için belirleyici olacaktır. İstiyoruz ki üniversiteden mezun olan öğrenciler kendilerine bir firma kursunlar. Teknoloji firmaları kursunlar. Onlarda büyük potansiyel var.”

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ise 2023 hedeflerini anımsatarak bu hedefler için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini anlattı.
Daha sonra Harran Üniversitesi Rektörü Halil Mutlu Bakan Ergün’e günün anısına bir plaket taktim etti. Ergün daha sonra Gaziantep’teki programına katılmak üzere kentten ayrıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0