banner102

Kayseri Finansman Modelleri İle Örnek Belediye!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kayseri'nin belediyecilikte takip edilen bir şehir olduğunu ifade ederek, "Kayseri belediyesini finansman modelleri ile birçok belediyeye örnek gösteriyoruz." dedi.

Kayseri Finansman Modelleri İle Örnek Belediye!
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kayseri'nin belediyecilikte takip edilen bir şehir olduğunu ifade ederek, "Kayseri belediyesini finansman modelleri ile birçok belediyeye örnek gösteriyoruz." dedi.

'Sanayi Gecesi'ne katılmak üzere Kayseri'ye gelen ve geceyi Kayseri'de geçiren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyarete, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer ile AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz de katıldı. Başbakan Yardımcısı Babacan'ı Büyükşehir Belediyesi'nde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Mehmet Özhaseki, Kayseri'deki belediyecilik hakkında bilgi verdi.

Bugün Türkiye'de hala asfalt dökmekle, arıtma tesisi yapmakla övünen belediyeler olduğunu dile getiren Başkan Özhaseki, Kayseri'de alt ve üstyapı sorunlarının yıllar önce tamamlandığını ve şehri geleceğe taşıyacak yatırımlar ve estetik güzellik katmak hedefindeki projeleri hayata geçirdiklerini kaydetti. Tüm bu projeleri borçlanarak değil, Kayseri modeli haline gelen formüllerle yaptıklarını dile getiren Başkan Özhaseki, Erciyes projesine ayrı bir parantez açtı. Özhaseki, "Erciyes projesi, Türkiye'deki en büyük kış turizm merkezi projesi. Avrupa'dakilerle de yarışabilecek bir proje. Avrupa'da olsa bu proje için çok daha büyük paralar harcanırdı, ama biz makul seviyedeki harcamayla projeyi son aşamasına getirdik." dedi.

"DEVLET BÜYÜKLERİNİ KAYSERİ'YE GETİRİYORUZ"

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da Kayseri'nin özel bir şehir olduğunu belirterek konuşmasına başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı, üstyapı ve bunlardan öte diğer hizmetleri ile takip edilen bir belediye olduğunu vurgulayan Babacan, "Kayseri'yi farklı finansman modelleri ile yaptığı hizmetlerle birçok belediyeye örnek gösteriyoruz. Başkan Özhaseki'yi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Erciyes ile ilgili düşüncelerini de dile getiren Başbakan Yardımcısı Babacan, "Erciyes projesini çok önemsiyorum. Kış turizmi tüm dünyada etkili hale geldi. Erciyes ülkemiz açısından da önemli. En kısa zamanda bitirilmesini, Kayseri ve ülkemize katkı sağlamasını diliyorum. Kayseri dünya şehri. Bizler Kayseri'nin gerçek anlamda dünya şehri olduğunu vurgulamak için devletimizin başka ülkelerden gelen konukları için Kayseri'yi de programa alıyoruz." diye belirtti.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a ziyaretin anısına işlemeli cam bir sürahi hediye etti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0