Turistler, Güneşli Havanın Keyfini Çıkarıyor!

Hava sıcaklığının 20 derecenin üzerinde seyrettiği Antalya Side'de; Avrupalı turistler, kentte ve plajda doğa yürüyüşü ve kültür turu yaparak tatilin keyfini çıkarıyor.

Turistler, Güneşli Havanın Keyfini Çıkarıyor!
banner98
Hava sıcaklığının 20 derecenin üzerinde seyrettiği Antalya Side'de; Avrupalı turistler, kentte ve plajda doğa yürüyüşü ve kültür turu yaparak tatilin keyfini çıkarıyor. Eko ve kültür turizmi uzmanı Mehmet Reşat Akıl, bölgedeki konaklama tesislerindeki turistlerin çoğunluğunu başta Almanlar olmak üzere Avrupalı ve İskandinav ülkesi vatandaşlarının oluşturduğunu söyledi. Akıl, güneşli havaya hasret olan Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiyalı turistlerin Antalya'da güneşli havada otel dışına çıktığını, çıkmayanların da otelde havuz başında şezlonglara uzanarak kitap okuduğunu kaydetti.
Avrupa ve İskandinav ülkelerinde havaların soğuk olduğunu emekli ve yaşlı turistlerin evlerinden zor çıktıklarını belirten Akıl, Antalya'nın güneşli havasının Alman, Norveç, İsveç ve Belçikalı turistleri Antalya'ya çektiğini söyledi. Akıl, "Kasım ayının sonunda Side'de hava sıcaklığını 20 derece olması, tatile gelen emekli ve yaşlı turistleri konaklama tesisi dışına çıkardı. Alman ve İskandinav ülkesinin emekli turistleri bu ayda Antalya'ya güneşlenmeye geliyor. Turistler genelde güneşli havada Side Antik Kent'te kültür ve arkeoloji turuna çıkıyor ya da kaldıkları otelde güneşlenerek kitap okuyor. " ifadesini kullandı.
Emekli Alman harita mühendisi Suzanna Tilfed, güneşli havada eşi ile birlikte Side Antik Kent'te dolaşmayı tercih ettiklerini söyledi.
Almanya Berlin'de havalar soğuyunca güneşlenmek için 20 günlüğüne Side'ye tatile geldiklerini belirten Tilfed, "Side'de çok güzel bir hava var. Güneşli havada yürümek çok güzel. Bu mevsimde Almanya'da güneşli günü görmek çok zor. Eşimle birlikte güneşli havada antik kent içinde doğa yürüyüşü yapmak bize huzur veriyor. " dedi.
Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, bölge destinasyonundaki konaklama tesislerinin doluluk oranının yüzde 35 seviyesinde olduğunu söyledi.
Otellerin doluluk oranının genelde başta Almanlar olmak üzere Avrupalı emekli turistlerin oluşturduğunu belirten Aydoğan, Avrupa ülkelerinde mevsim şartları çetin geçerken yabancı konukların Antalya'da güneşli havayı görünce şaşırdıklarını kaydetti.
Emekli turistlerin bölgeye 20 ile 40 gün arasında tatile geldiğini aktaran Aydoğan, bunda en önemli etkenin güneşli gün sayısının fazla olması olduğunu kaydetti.
Alternatif turizm uzmanı ve turizmci Mustafa Kaya da, bu mevsimde konaklama tesislerini emekli Almanlara emekli İskandinav ülke turistlerini oluşturduğunu söyledi. İskandinav ülkelerinde havaların soğuduğunu belirten Kaya, Norveç, İsveç, Finlandiya'da üşümek istemeyen emeklilerin soluğu Side'de aldığını kaydetti. Kaya, "Güneşli hava turistleri otel dışına çıkardı. Otellerin büyük çoğunluğunu Batı Avrupa ve Kuzey Avrupalı emekli turistler oluşturuyor. Kendi ülkelerinde üşüyen turistler Side'de güneşlenerek güneşli havanın keyfini çıkarıyor. " diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0