Altepe'nin Hızına Yetişilmiyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 109’uncu tesis olan Geçit Spor Tesisleri törenle hizmete açıldı.

Altepe'nin Hızına Yetişilmiyor!
banner98
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 109’uncu tesis olan Geçit Spor Tesisleri törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son 10 günde dört spor tesisi açılışı yaptıklarını belirterek, "Söylemi herkes yapıyor, önemli olan tesisler kazandırmak." dedi.

Geçitspor başta olmak üzere bölgedeki amatör spor kulüplerine hizmet verecek tesisin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra Bursa Milletvekili Önder Matlı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen, Yeni Sölöz Belediye Başkanı Güngör Özhan, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar ile çok sayıda davetli katıldı. Başkan Altepe, yeni stadyum, belediye binası, bilim teknoloji merkezi, teleferik, hava ve deniz ulaşımı, raylı sistem yatırım gibi büyük projelerle Bursa’yı geleceğe taşıdıklarını söyledi. Bu dönem sporu da öncelikli bir yatırım alanı olarak belirlediklerini ve kentin her köşesine yüzme havuzları, spor salonları ve futbol sahaları kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Altepe, "Son 10 günde 4’üncü tesisimizi de Geçit’te açıyoruz. Bu tesis bu dönem hizmete açtığımız 109’uncu spor tesisi. Söylemi herkes yapar, önemli olan tesisler kazandırmak. Biz söylem değil, icraat yaptığımızı herkese gösteriyoruz. Avrupa’nın birçok semtinde bulunmayan böyle modern tesisleri kentimizin tüm semtlerine kazandırıyoruz. Burada da olduğu gibi Osmangazi Belediyemiz başta olmak üzere ilçe belediyelerimiz, kurum ve kuruluşlarımızla koordineli çalışarak Uludağ’dan sahillere, kent merkezinden kırsal kalkınmaya kadar önemli projeleri kentimize kazandırıyoruz." diye konuştu.

1 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

Tesisleri yapmak kadar, onların sürdürülebilir olması ve yaşatılmasının da büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Altepe şunları kaydetti: "Sadece benim başkanlığımda 12 tane yüzme havuzu yaptık. Yaz kış havuz suyunun 28 derece olması gerekiyor. Enerji maliyetleri düşünüldüğünde bu önemli bir masraf. Sporcularımız geliyor, üzerini değiştirip, idmanlarını, maçlarını yapıp gidiyor. Tesislerin tüm masrafları belediyemiz tarafından karşılanıyor. Ancak bunun sürdürülebilir olması gerekiyor. Bunun için bir vakıf kuracağız ve belediye şirket gelirlerimizden bir pay ayırıp, bu tesislerin sürdürülebilir olmasını sağlayacağız. Çünkü tesisler arttıkça, başarı da artıyor. Sporcu sayısı bakımından birinci sıradayız. Belediye hizmetlerinde zaten zirvedeyiz. Yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olan bu tesislerimizin de başta Geçitspor olmak üzere bölgedeki tüm amatör kulüplerimize hayırlı olmasını diliyorum."

"ÇOCUKLUĞUMDA BÖYLE TESİSLERİ HAYAL BİLE EDEMİYORDUM"

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı da çocukluk anılarını anlatarak başladığı konuşmasında yeni neslin özellikle spor tesisleri anlamında çok şanslı olduğunu söyledi. Kendi çocukluğunda böyle tesislerin hayal bile edilemediğini ifade eden Matlı, "Mahalle sokak aralarında iki taş bulup kaleler kurardık. Sonra adımlayarak kimin kalesi büyük, kimin kalesi küçük kavgası yapardık. Biz bu kadar şanslı bir çocukluk yaşamadık. Ancak günümüzde gerek merkezi hükümet gerekse yerel yönetimlerimiz bu konuda önemli mesafeler kat etti. Özellikle Bursa Büyükşehir Belediyemiz kentin her köşesini böyle tesislerle donatıyor. Merkezi hükümet olarak da bu konuda önemli çalışmalar yapıyoruz. AK Parti hükümeti öncesinde Türkiye Cumhuriyeti bütçesinin en büyük payı milli savunmaya ayrılırdı. Şimdi ise milli eğitime ayrılıyor, gençlerimizin sporla, kültürle, sanatla buluşmasına ayrılıyor." dedi.

Osmangazi Belediyesi olarak bu dönem yaptıkları 49 spor tesisi ile her yaştan insanı sporla buluşturmaya gayret ettiklerini dile getiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da bu tesislerden yetişecek sporcuların Bursa’nın adını önce Türkiye’ye, ardından da uluslararası müsabakalardaki başarılarla tüm dünyaya duyuracağını vurguladı.

Konuşmaların ardından kurdeleyi keserek, sahayı hizmete açan Başkan Altepe ve protokol üyeleri daha sonra penaltı atışı yapıp, ilk maçın başlama vuruşunu yaptı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0