Dezavantajlı Çocuklar Topluma Kazandırılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Alacahırka Mahallesi’ne kazandırılan "gençlik merkezi" törenle hizmete açıldı.

Dezavantajlı Çocuklar Topluma Kazandırılacak
banner98
 Alacahırka Mahallesi’ne yapılan "Büyükşehir Belediyesi - Toplum Destekli Polislik Çocuk ve Gençlik Merkezi", bölgede yaşayan gençlerin geleceğinin sağlam temeller üzerine kurulmasına yardımcı olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Büyükşehir olarak insan odaklı hizmetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.
Bursa’da gençlerin eğitimine çok önem verdiklerini anlatan Başkan Altepe, “Alacahırka Mahallesi Köşk Caddesi’ndeki tarihi dulhane binası yaptığımız restorasyon sonrası ‘çocuk ve gençlik merkezi’ olarak hizmet vermeye başlıyor. Bursa’da şehrin huzuruna yönelik projeleri el birliğiyle gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bölge halkının ve toplumun huzuruna yönelik güzel bir projeyi daha Alacahırka’ya kazandırık. Bu ve bunun gibi faaliyetler sosyal devletin ve sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini teşkil ediyor” şeklinde konuştu.
Merkezin tefrişatının İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik tarafından alınan hibe proje ile gerçekleştirildiğini anlatan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle bu merkez, Çocuk ve Gençlik Eğitim Projesi (ÇOGEP) kapsamında sosyal ve kültürel içerikli faaliyetlere ev sahipliği yapacak. Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde belirlenen 21 ilköğretim okulunda eğitim gören dezavantajlı öğrenciler ile çevre halkı bu merkezden yararlanacak” diye konuştu.
2015 yılı içinde gerçekleştirilecek faaliyetler kapsamında ailelere bilgilendirici seminer ve eğitimler verileceğini hatırlatan Başkan Altepe, öğrencilere TEOG sınavlarına hazırlanması için etüt dersleri verileceğini, drama, sosyal ve kültürel faaliyetler, sinema ve tiyatro gösterimleri yapılacağını da sözlerine ekledi. 
Büyükşehir Belediyesi bünyesi faaliyet gösteren Çalgıcı Mektebi’nin alt çocuk ve gençlik gruplarının oluşturulması maksadıyla müzik sınıfının da merkezde bulunacağı belirtildi. Projenin bitimi olan 2016 yılından itibaren merkezin Büyükşehir Belediyesi tarafından işletileceği ifade edildi.
Bursa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar da, gençlerin geleceğini önemsediklerini vurgulayarak, “Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Alacahırka’ya önemli bir merkez kazandırıldı. Heyecanlıyız. İlin huzuru hususnda önem verdiğimiz faaliyetlerdendi. Bursa Valiliği başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla dezavantajlı gençlerin topluma kazandırılması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu merkez, gençlerin topluma kazandırılmalarına, sosyal ve sportif faaliyetlere katılmalarına, vatana ve millete faydalı fertler olmalarına katkı sağlayacak” dedi.
Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 17:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0