TBMM Başkanı: Demokrasinin En Vazgeçilmez Aracı Basındır

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, demokrasinin en vazgeçilmez aracının basın olduğunu belirterek, "Medya mensuplarımızın, özgürlük ve tarafsızlık duygusu ve sorumluluk bilinciyle, bugüne kadar olduğu gibi, kendilerini baskı altında hissetmeden bundan sonra da görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum" dedi.

TBMM Başkanı: Demokrasinin En Vazgeçilmez Aracı Basındır
banner98
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Demokrasinin en vazgeçilmez aracının basın olduğunu ifade eden TBMM Başkanı, basının en temel işlevinin haber vermek olduğunun altını çizerek şöyle dedi 

"Yazılı, görsel, işitsel ya da dijital olması basının en temel işlevini değiştirmemektedir. Hayattan haber almamızı sağlayan bu işlevi nedeniyle, ayrılmaz bir parçamız olan basınımızın 1946 yılından itibaren kutlanmaya başlayan Basın Bayramını kutluyorum. 

Toplumsal barış ve huzurun vazgeçilmez organlarından biri olan medya kuruluşlarının, çağın değişen imkan ve ihtiyaçlarına uyumlanmalarının bir gereklilik olduğunu hatırlatmak istiyorum. İnsanı ihmal eden her girişimin, işlevinden uzaklaşacağını düşünüyorum. Medyanın en değerli unsurunun insan olduğunu belirterek, insana yapılan yatırımın toplam kalitenin sağlanmasında birinci öncelik olduğunun bilinmesini istiyorum ." 

Karşılıklı ön yargıların yıkılmasında, ön yargılara dayalı korku ve endişelerin ortadan kaldırılmasında, medyanın en önemli güç olduğuna dikkat çeken TBMM Başkanı şöyle devam etti 

"Bu güç, insan hak ve özgürlüklerinin korunmasında, demokrasinin yaşatılmasında, demokratik değerlerin güçlendirilmesinde önemli bir denetim işlevi görmektedir. Medya mensuplarımızın, özgürlük ve tarafsızlık duygusu ve sorumluluk bilinciyle, bugüne kadar olduğu gibi, kendilerini baskı altında hissetmeden bundan sonra da görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum. 

Bu vesileyle, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırıldığı günün anısına, basın bayramını tekrar kutluyorum ." 
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2013, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0