banner102

Tofaş Müzesi'ni 400 Bin Kişi Ziyaret Etti

Bursa'da 2002 yılında açılan Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi, bugüne kadar gerçekleştirdiği sergilerle ziyaretçi sayısını her geçen gün artırıyor.

Tofaş Müzesi'ni 400 Bin Kişi Ziyaret Etti
 Bursa'da 2002 yılında açılan Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi, bugüne kadar gerçekleştirdiği sergilerle ziyaretçi sayısını her geçen gün artırıyor. Son olarak Zaman Makineleri Sergisi'nin açıldığı müzeyi, geçen 11 yılda 400 bin kişi ziyaret etti. 

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi Umurbey Mahallesi'nde 17 bin metrekarelik alana kurulu eski ipek fabrikası, Tofaş tarafından Yük. Mimar A.Naim Arnas'a restore ettirilerek, 28 Haziran 2002'de müzeye dönüştürüldü. Binlerce yıl önce Asya'da dönmeye başlayan basit bir ahşap tekerleğin Anadolu topraklarındaki öyküsünden başlayarak, günümüze uzanan renkli değişimin sergilendiği Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi'nde, çift beygirli at arabasından, günümüz çağdaş otomobillerine geçişin hikayesi de anlatılıyor. Müzede ayrıca, Türkiye'nin çeşitlil bölgelerinden seçilerek getirilen kağnılar, at ve öküz arabaları, top arabaları, ot arabası, odun arabası, panyolar, çarklılar, Tatar arabası gibi eski ahşap ve demir işçiliğinin sentezine dayalı birbirinden ilginç araba örnekleri de yer alıyor. 

Bursa'da bir mezradan getirilen 2 bin 600 yıllık bir savaş arabası ile Tofaş'ın Bursa fabrikasında üretilen ilk Murat 124 modelinin de bulunduğu müze, açılan ilginç sergiler ile de büyük ilgi görüyor. Daha önce, Antik Roma Çağı'ndan bugüne hamam kültürünü ele alan 'Eski Hamam, Eski Tas Sergisi' ve geçmişten günümüze oyuncakların gelişimini konu alan 'Oyuncak Sergisi'nin açıldığı müzede, bu kez 'Zaman Makineleri Sergisi' ziyaretçileriyle buluşuyor. Sergide, 16'ncı yüzyıldan başlayıp, bugüne kadar gelen saatlerin binlerce yıllık öyküleri anlatılıyor. Yaklaşık bin 400 saat ile 400 saat kutusu, köstek gibi alet ve edevatın bulunduğu sergide en fazla ilgiyi, M.Ö. 2 bin 500'lü yıllarda ortaya çıkan saatin hikayelerinin yer aldığı stand ile güneş saatleri, gündüz saatleri, kum saatleri ve ateş saatleri görüyor. 

Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi'ni bugüne kadar ise 400 binin üzerinde ziyaretçi gezdi. Müze yetkilileri, birçok okulun eğitim programında yer alan bu sergilere ilginin giderek arttığını, çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçilerin de olduğunu belirtti.
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2013, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0