Pkk'nın Hırsız Yalanı Çözüldü

Terör örgütünün, korucuların silahlarını çalarak üzerlerinde baskı kurmayı hedeflediği ortaya çıktı.

Pkk'nın Hırsız Yalanı Çözüldü
banner98
 Hakkari'de son 4 gün içerisinde 3 köy koruyucusunun evine hırsız girdi. Bir Kalaşnikof silahı ve 100 kalaşnikof mermisi çalındı.

Hakkari Yenimahalle'de köy koruculuğu yapan H.Ç'nin görev silahı kaleşnikof, 4 şarjörü ile 17 Temmuz'da evine giren kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Olaydan 3 gün sonra ise Bulak Mahallesi'nde korculuk yapan N.A'nın evine giren kimliği belirsiz kişiler evdeki 100 kaleşnikof mermilerini alarak kayıplara karıştı. Kimliği belirsiz kişilerin bu kez hedefi 21 Temmuz günü Gazi Mahallesi korucusu olan F.A oldu. Sabaha karşı evin camını zorlayarak içeri giren kimliği belirsiz kişiler fark edilince hiçbir şey alamadan kayıplara karıştı. Hırsızlık olaylarınınkorucuların adreslerine yönelik olması güvenlik güçlerini harekete geçirdi.

‘DEVLET YAPTI' YALANIYLA PROVOKASYON

Terör örgütünün son zamanlarda koruculuk sisteminin kaldırılmasına yönelikpropaganda yaptığı istihbarat raporlarına yansıdı. Silahlarını kaybedenkorucuların görevlerinden uzaklaştırıldığı için örgütün bunu kullanmayaçalıştığına dikkat çekildi.Güvenlik güçlerine göre, bu sayede örgüt meslekten atılan koruculara yönelik yıldırmaya politikası izleyecekti. PKK çaldığı bu silah ve mermileri muhtemel suikast veya saldırı eylemlerinde kullandıktan sonra ‘devlet yaptı' yalanıyla provokasyon yapacaktı.

Güvenlik güçlerine göre, bu sayede örgüt meslekten atılan koruculara yönelik yıldırmaya politikası izleyecekti.
 PKK 
çaldığı bu silah ve mermileri muhtemel suikast veya saldırı eylemlerinde kullandıktan sonra ‘devlet yaptı' yalanıyla provokasyon yapacaktı.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2013, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0