banner102

CHP'liler Lozan'ı Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, Lozan Barış Anlaşması'nın 90.Yıl dönümünü Maçka Parkı'ndaki İsmet İnönü heykeli önünde kutladı.

CHP'liler Lozan'ı Kutladı
 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, Lozan Barış Anlaşması'nın 90. Yıl dönümünü Maçka Parkı'ndaki İsmet İnönü heykeli önünde kutladı. Törende konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Lozan Anlaşması ve anlaşmaya imza atan İsmet İnönü'nün itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi. 

CHP İstanbul İl Başkanı üyeleri, sabah saatlerinde Maçka Parkı'nda bir araya geldi. İsmet İnönü heykeli önünde toplanan kalabalık saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Törende Lozan Barış anlaşmasının önemine ilişkin bir açıklama yapan Oğuz Kaan Salıcı, "Bir süreden beri, Cumhuriyet'in temel değerleriyle sorunu olan, Cumhuriyet'e emek vermiş insanlara karşı sürdürülen bir kampanya var. Bu kampanya sadece kişiler üzerinden değil, kavramlar üzerinden de giden bir kampanya. Allahtan bu ülkenin yiğit evlatları var ki, Gezi Parkı denen süreçte iyi bir ders verildi." dedi. 

"Lozan bizim tarihi kökümüz." diyen Salıcı, "Meydanda kazanılmış bir savaşın masada tescili Lozan. Sayın ismet İnönü, kendisi ile ilgili yıpranma kampanyasının içinde. Cumhuriyetin bu kadar üstüne gidildiği bir dönemde Lozan'ın anmasını yapmak Sevr'in çöpe atılmasını anmaktır. İnönü ailesinin yıpratılmasına Cumhuriyet'in yıpratılmasına ne biz izin vereceğiz ne de gelecek nesiller izin verecek." ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2013, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0