Körüstan: Bursaspor'un borcu var, yıl sonuna kadar 25 milyon açığı var

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, Bursaspor'un borcu olmadığı yönündeki söylemlerin doğru olmadığını belirterek, "Bursaspor'un borcu olduğunu gördük ve bu sezon sonu itibariyle 25 milyon açığı var.

Körüstan: Bursaspor'un borcu var, yıl sonuna kadar 25 milyon açığı var
banner98
Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, Bursaspor'un borcu olmadığı yönündeki söylemlerin doğru olmadığını belirterek, "Bursaspor'un borcu olduğunu gördük ve bu sezon sonu itibariyle 25 milyon açığı var. Açığı kapatmaya çalışacağız." dedi.

Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı Sheraton Otel'de yapıldı. Kadir Şankaya'nın başkanlığını yaptığı kurulda konuşan Kulüp Başkanı Erkan Körüstan, transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi.

TRANSFERLERİN MALİYETİ

"Gecemizi gündüzümüze katıp çalışmaları sürdürüyoruz" diyen Körüstan, Frey, Civelli, Taiwo, Yasin ve Şamil Tınazı transferi yaptıklarını kaydetti. Bu oyuncuların transfer ücretlerini de açıklayan Körüstan, "Frey ile bu seneki rakamı 1 milyon 300 bin Euro artı bonusları vardır. Civelli 1 milyon 150 bin Euro, Taiwo ile de 1 milyon 250 bin yıllık ücrete anlaştık. Hepsinin de bonusları vardır." diye konuştu.

"YIL SONUNA KADAR 25 MİLYON AÇIĞI VAR"

Genel kurul öncesi söz verdikleri gibi şeffaf ve denetlenebilir bir Bursaspor oluşturmak için bağımsız mali denetim firması ile görüştüklerini ve denetimlerin başladığını belirten Körüstan, kulübün borçları konusunda ise şu bilgileri verdi: "Bursaspor'un kasasında parası var, borcu yok deniyordu. Baya borcu var. İlk gördüklerimizde bu sezon sonu itibariye 25 milyon TL açığı var. Yapacağımız projelerle, ticaret odası ile ilişkilerimizle bu açığı kapatmaya çalışacağız."

Hukuki denetim kurulu oluşturduklarını ve kulübün son 2 yıllık tüm işlemlerinin bu açıdan incelendiğini belirten Körüstan, sonuçların camia ile paylaşılacağını vurguladı.

"20 BİN KOMBİNE SATILDI"

Bu yıl kulübün kuruluşunun 50. yılı olduğunu hatırlatan Körüstan, şöyle devam ettti: "Evimizde oynayacağımız tüm maçları taraftarlar ile birlikte dolu tribünlerde şölen havasında geçmesini arzularım. Kombine bilet fiyatların indirdik. Bu güne kadar 20 bin kombine bileti satın aldılar. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Kombinelerimiz çok az kaldı. Açık kale arkasında da satışın tamamlanmasını bekliyoruz. Sanayicilerimizden de destek bekliyoruz. Eğer açık kale arkasını kombine satarsak, biz de rakip takıma istediğimiz fiyatı uygulayabileceğiz."

Kulüpte ve şirketlerde 200 personel görev yaptığını ve kendilerinin sadece 4 yeni isme görev verdiklerinin altını çizen Körüstan, başka kulübe üye olanların üyeliklerinin düşürülmesi konusunda yaşadıkları sıkıntıları ifade etti. Körüstan, şunları dile getirdi: "Tüzüğün 9'a 2 maddesi değiştirildi. Bursaspor dışında başka kulüp üye olanların üyelik kaydı yönetim kurulu kararı ile silinir. Bu karar neticesinde değişen tüzüğü tüm üyelere bildirdik. Çok istifalar var gelen. Daha önce görev yapmış hatta bir kurucu üyemizin de istifası geldi, sayın Cemal Dik gibi. Bu konuda biz mecburuz. Çünkü kongrenin kararı bu. Bunu artık yeni yapılacak bir tüzükle düzenlenme yapılmasını istiyoruz. Ben Cemal Dik'in istifasını kabul etmeme kararını uygulamak istiyorum. O sorumluluğu biz alamayız. Ayhan Kızıl'ın da istifası var."
Bir kongre üyesinin, Merinos'u neden ligden çektiklerini sorması üzerine Körüstan, "Bursa Merinos'un ben başkanlığını yaptım." dedi.

BARIŞICI: "YERLİ BİR GOLCÜ ALACAĞIZ"


Ayhan Barışıcı ise transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi. Barışıcı, şunları dile getirdi: "Taiwo, kaleci Frey, stoper Civelli gibi kaliteli oyuncuları takıma kattık. Ön taraf için Yasin Pehlivan ve Şamil Tınaz ile buraları hocalarımızın isteği ile takviye ettik. Yeterli deme lüksüne sahip değiliz. Forvet eksikliğimizin olduğunu herkes biliyor. Bunun sebebi Pinto'dan yada Sestak'dan vazgeçilmişlik değildir. Pinto sakatlığında yerine koyacağımız oyuncunun Türk olması gerekiyor. Hem Sestak'ı hem Pinto'yu düşündüğümüzde buraya bir yerli oyuncu takviye etmemiz gerekiyor. Yönetim kurulumuz çalışıyor. Hocamızın 25 kişilik kadroda olmasa bile bugün için yararlanabileceği bir kadro olduğundan dolaylı, o tipte bir oyuncunun alınması için gayret gösteriyor."

"MERİNOS KULÜBÜ KAPANMADI"

Oyak Renault'nun pilot takım olarak alınmasıyla Merinos kulübünün kapatıldığı iddialarına de cevap veren Barışıcı, "Merinos spor kulübü kapatılmadı. Amatör branşlarda çalışmalarına devam ediyor. Bunun bir amaç içerisinde olması lazım. Bursaspor kulübü devamlı bu kulüpten dolayı rencide edilir duruma düşürülmesi nedeniyle böyle bir kara almak zorunda kaldık. Merinos Spor Kulübü kapanmamıştır. Sadece bal ligindeki faaliyetlerinden alınmıştır. Diğer branşlarda devam etmektedir." şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2013, 19:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0