Bakan Yılmaz: Çözüm sürecini şarta bağlamak milletin talebine uygun değil

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, KCK yöneticilerinin çözüm süreci için şart koşmasını değerlendirdi.

Bakan Yılmaz: Çözüm sürecini şarta bağlamak milletin talebine uygun değil
banner98
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, KCK yöneticilerinin çözüm süreci için şart koşmasını değerlendirdi.
Yılmaz, “Millet barış istiyor, kavga istemiyor. Hiçbir ocağa ateş düşsün istemiyor. Bir ara kendileri iradeleri çözüm sürecinden yana olduğunu söylüyordu. Dolayısıyla iradeleri bunu ifade ederken başka birilerinin şarta bağlaması hem o iradenin talebine hem milletin talebine uygun değildir.” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bazı programlara katılmak üzere Sivas’a geldi. Yılmaz’ı valilik önünde Vali Zübeyir Kemelek, AK Parti Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Ali Turan ile il protokolü karşıladı. Buradan yürüyerek AK Parti İl teşkilatına geçen Bakan İsmet Yılmaz, basın mensuplarının sorunlarını cevapladı.

KCK Yöneticilerinden Sabri Ok’un hükümet adım atmazsa çözüm sürecinin tıkanacağı yönündeki açıklamasının sorulması üzerine Milli Savunma Bakanı Yılmaz, bu sözlerin ciddiye alınmaması gerektiğini söyledi.

“Millet barış istiyor, millet sulh istiyor, kavga istemiyor. Hiçbir ocağa ateş düşsün istemiyor” diyen Bakan Yılmaz, “Dolayısıyla sözün bu milletin kanaatiyle uyuşmadığı görüşündeyim. Millet kendi isteğinin dışında görüş ifade edenlere itibar etmez, millet karşısında da bir karşılığı olmaz. Dolayısıyla sözlerinin ciddiye alınmamasını söylüyorum.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin bir önceki döneme göre insan hak ve hürriyetler noktasında daha ileri noktada olduğuna işaret eden Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: “Bizim yapacağımız demokratik çalışmalarının hiç birisi bir yöreye ait değil. Düzenlemelerimizde etnik dinciliğe, etnik milliyetçiliğine veya bölgesel çalışmaya yönelik olarak yapmayacağız. Türkiye 780 km her adımında demokratik standartları yükseltmek için çalışma yapıyoruz. Geçmişte biliyorsunuz Kürtçe üç beş kelime dahi söylenemezdi, bugün TRT Şeş diye bir televizyon var, 24 saat Kürtçe yayın yapabiliyor. Dünya TV diye özel bir kanal var 24 saat Kürtçe yayın yapıyor. Eskiden bunların hiç biri mümkün değildi.”

“HER İLE HİZMET GÖTÜRÜYORUZ”

Hükümet olarak oy versin vermesin 75 milyonun hepsine hizmet ettiklerini kaydeden İsmet Yılmaz, “Başbakan bugün Şırnak’ta havaalanı açıyor. Yine Hakkâri’ye bu yılın sonuna doğru Havaalanını açacağız. Dolayısıyla biz 75 milyonun hükümeti olarak bize oy versin vermesin, biz milletvekili çıkaralım veya çıkarmayalım. Mesela Hakkâri milletvekili çıkaramadığımız üç ilden bir tanesi ama Havaalanını yapıyoruz. Yine milletvekili çıkarmadığımız Iğdır’a havaalanı açtık. Biz 75 milyonun tamamına hizmet götürmekle yükümlü olduğumuzu biliyoruz.”

“ÇÖZÜM SÜRECİ SONUNDA MİLLET HUZUR BULACAK”

Bu milletin zerrece hakkına helal getirecek hiçbir görüşme ve anlaşmanın yapılmadığına vurgu yapan Bakan İsmet Yılmaz, şunları söyledi: “Milletin hiçbir hakkı bu sürecin sonunda zerrece zarar görmeyecektir. 76 milyon da huzur bulacaktır. Hiç kimsenin ocağına ateş düşmeyecektir. Biz bunu sürdürmekte kararlıyız. Ancak biz bu sürecin kolay olmayacağını söyledik. Niçin söyledik uzun ince bir yol diye. Şimdi sadece teröre bulaşmış yapı bir taraftan kontrol edilebilen bir yapıda değil. Bir ara kendileri iradeleri çözüm sürecinden yana olduğunu söylüyorlardı. Dolayısıyla iradeleri bunu ifade ederken başka birilerinin şarta bağlaması hem o iradenin talebine hem milletin talebine uygun değildir. Dolayısıyla biz milleti esas alırken inşallah bu sürece tamamlayacağız.”

“GEZİ OLAYLARI MUHALEFET OLMADIĞI GÖSTERDİ”

Muhalefet partilerine de eleştiride bulunan Bakan Yılmaz, Muhalefet sadece muhalefet olmak için bir şeyler yapmaya çalışıyor onu da seslerine yükselterek yapmaya çalışıyor.” dedi.

Milli Savunma Bakanı, Gezi olaylarının Türkiye’de bir muhalefet olmadığını gösterdiğinin altını çizerek, sözlerini şöyle noktaladı: “Zaten doğru dürüst bir muhalefet olsaydı belki birçok ifade edilmesi gereken şeyler ifade edilmeyebilirdi. Geziyi de gördükten sonra muhalefet diyor ki ‘Türkiye’de bir muhalefet ihtiyacı var benim bir şeyler yapmam lazım’ Hiçbir şey yapamıyor. Hani derler ya 'Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak’ diye, İşte bu söz tam bizim Türkiye’deki muhalefet için söylense yeridir. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorlar. Demokratikleşme yaparsın, ona karşı çıkarlar, demokratikleşme yapmazsın ona karşı çıkarlar; Çünkü bir uyum, ahenk, fikir yok. İşte buna da muhalefet diyorlar.”
Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2013, 19:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0