“Kıbrıs diye bire ülke yoktur“

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kıbrıs diye bire ülke yoktur” sözlerinin Avrupa Birliği (AB) -Türkiye Karma Parlamento Komisyonu tarafından kınanacağı ileri sürüldü.

“Kıbrıs diye bire ülke yoktur“
banner98
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Kıbrıs diye bir ülke yoktur" sözlerinin Avrupa Birliği (AB) -Türkiye Karma Parlamento Komisyonu tarafından kınanacağı ileri sürüldü.

Rum basını, dün Strasbourg’da toplanana AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu’nun, üyeleri arasında gerçekleştirilen görüşmenin ardından, Komisyon Eş Başkanı Helene Flautre’a, Erdoğan’ın daha önce Polonya’da sarf ettiği “Kıbrıs diye bir ülke yoktur” sözlerinin kınanacağı temelde bir açıklama yayımlaması yetkisi verdiğini savundu.

Rum Simerini gazetesinin haberine göre, Güney Kıbrıs’ın diğer AP Milletvekilleri Takis Hacıgeorgiu, Antigoni Papadopulu ve diğer yabancılar da söz alarak Türkiye’nin sözde“Kıbrıs Cumhuriyeti” karşısındaki tutumunun kınanmasını istedi.

Gazete, Flautre’un da Erdoğan’ın açıklamalarının kabul edilmez niteliği karşısında hemfikir olarak, başkanlıkla uzlaşı içerisinde Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e gönderilecek bir açıklama hazırlanacağını söylediğini savundu.
Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2013, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0