banner101

Altepe Çarşı Esnafıyla Buluştu!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tarihi Hanlar Bölgesi'ndeki esnaflarla buluştu.    

Altepe Çarşı Esnafıyla Buluştu!
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tarihi Hanlar Bölgesi'ndeki esnaflarla buluştu.

    Ertuğrulbey Meydan Kafe’de düzenlenen toplantıda esnafla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa çarşılarının kentin gözbebeği olduğunu söyledi. Başkan Altepe, Bursa’da yapılan çalışmalarla ecdad yadigarı olan çarşının daha da değer kazandığını belirterek "Çarşımız altın dönemini yaşıyor. 1970’li yıllardan beri çarşının içinden gelen biri, şu anda belediye başkanı. Bu durum, çarşı esnafı için önemli bir şans. Yerel yönetimler olarak bizlere düşen görev, çarşımızı güçlendirmek ve Bursamıza eserler kazandırmaktır. Kentin çarşısı yenilenirse Bursa yenilenir. Bu hedefle çarşımızdaki tüm eksikleri gideriyoruz. Çarşımız, tüm Bursa’ya değer katacak. Gelişme devam edecek. Bursa’yı fetheden Orhan Gazi’nin kurduğu çarşı, örnek olmaya devam edecek." dedi.

    Bursa’da ecdad hatırası eserlerin öne çıkarılarak, Kapalı çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması yönündeki çalışmaların gerçekleştirildiğini hatırlatan Altepe, "Bizler, bu konuda heyecanlıyız. Çarşılarımız Türkiye’ye ve dünyaya örnek oldu. Bursa olarak artık Avrupa ile yarışıyoruz. Daha iyi olmak için çalışıyoruz." diye konuştu. Çarşıda ve tarihi eserlerle ilgili yapılan çalışmalarla kentte iz bırakmayı hedeflediğini söyleyen Başkan Altepe, çarşının en güzel şekilde geleceğe taşınmasını istediğini sözlerine ekledi.

    Bursa’yı parlak bir geleceğin beklediğini belirten Başkan Altepe şunları kaydetti: "Bursa, her alanda olduğu gibi çarşılarıyla da dikkat çekiyor. Bursa’nın ekonomiye katkısı, dünya çapında bir ticaret merkezi ve marka bir kent olması noktasında emin adımlar atılıyor. Birlikte en iyi ve en doğru çalışmaları yaparsak kentin gelişmesi daha mümkün olur. Bursa fark atıyor. Esnafın da bu konuda üzerine düşen katkıyı sağlaması gerekiyor. Bizler kendimizin rakibiyiz. Gerekeni yapıyoruz. Ancak bu sayede çarşı cazibesine cazibe katacak. Bursa’nın değerini biz biliyoruz. Gelecek daha güzel olacak."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0