“Bölgede tehlikeli süreç başlayacak“

Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaattin Arslan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde eğitim açığını kapatan tek kurumun dershaneler olduğunu söyledi.

“Bölgede tehlikeli süreç başlayacak“
banner98
Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaattin Arslan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde eğitim açığını kapatan tek kurumun dershaneler olduğunu söyledi. Alaattin Arslan, dershanelerin kapatılması tehlikeli bir süreç olduğunu belirtti.

Dershanelerin kapatılmasına yönelik taslak çalışmasına her kesimden tepkiler geliyor. Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaattin Arslan, bölgede sıkıntılı bir eğitim boyutu yaşandığını, bunların gidermenin tek yolunun da dershanelerin aktif faaliyetine devam etmesi olduğunu ifade etti.

"Çocuklarımızı seviyeli ve bilgili duruma getirmenin batı illeriyle farkın kapatılması için dershanelere ihtiyaç var" diyen Arslan, "Bunun ekonomik boyutu ayrı. Ayrıca evlerde merdiven altı dediğimiz dershaneciliğin sıkıntısı çok büyük olacak. Yeni bir dershanecilik doğuracak. Çocuklarımız için daha tehlikeli ve başka yollara kayması ile tiner, esrar ve yollara başvuracak. Dershaneleri kapatılmasıyla ciddi sıkıntılar olacak. Bu kararı alan devlet ricalimizden vazgeçmelerini istiyoruz." dedi.

Arslan ayrıca, ekonomik durumu iyi olmayan ve dershane açığını okuma salonu ve etüt merkezleriyle kapatan öğrencilerin elinden bu kurumların da alınacak olmasını da ciddi bir zulüm ve haksızlık olarak değerlendirdi.
Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2013, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0