'550 milletvekillinden kaç tanesi dershaneye gitmedi'

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Dershane ve etüt merkezlerinin kapatılması’ yönündeki kanun taslağına Mardin’in Dargeçit ilçesinde dershane müdürü, öğrentemen ve öğrenciler tepki gösterdi.

'550 milletvekillinden kaç tanesi dershaneye gitmedi'
banner98
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Dershane ve etüt merkezlerinin kapatılması’ yönündeki kanun taslağına Mardin’in Dargeçit ilçesinde dershane müdürü, öğrentemen ve öğrenciler tepki gösterdi. Dargeçit’te bulunan Bil Dershanesi Müdürü Veysi Demir “Merak ediyorum 550 milletvekillinden kaç tanesi dershaneye gitmedi.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Dershane ve etüt merkezlerinin kapatılması yönündeki hükümetin çalışmalarını Dargeçitliler tepkiyle karşıladı. Yaklaşık 11 bin nüfuslu ilçede 46 okulda 8 bin 500 öğrenci eğitim görüyor. İlçede 2 dershanede 700 öğrenci eğitim görüyor ve 35 kişi de görev yapıyor.

Dargeçit'te geçtiğimiz yıl sonunda açılan Bil Dershanesi Müdürü Veysi Demir, “Ben burada öğrenciyken sadece okul birincimiz üniversiteye yerleşebiliyordu. Ne zaman komşu ilçeye dershane açıldı ve buradan gidenlerle onlarca öğrenci üniversiteye yerleşmeye başladı. Dargeçit'te de şuan 2 tane dershane var ve geçen sene 2 yüze yakın üniversiteye öğrenci yerleşti. Demek ki bir dershane daha olsa bu 200 öğrenci 300 çıkacak. Dershaneler Türkiye’nin gerçeği, bir boşluğu doldurdular. Eğitim sistemi ne olursa olsun, dershaneler var olacaktır, ha isim değiştirir; etüt merkezi olur, akademik merkez olur, ne olursa olsun dershaneler var olacaktır. Eğer kanunla kapatılmaya kalkılırsa o zaman merdiven altına iner, dolayısıyla ülke halkı bundan zarar görür.” ifadelerini kullandı.

'DERSHANELER BİR ÖCÜ GİBİ GÖSTERİLMEMELİ'

Zengin ve fakir çocukların aynı sıralarda ders gördüğünü vurgulayan Demir, “En yoksul öğrenciyle en zengin öğrenci aynı sıraya oturuyor, aynı eğitimi alıyor ve çok da uygun ücretler karşılığında. Dolayısıyla bunları görüp ona göre karar alınması lazım. Dershaneler bir öcüymüş gibi gösterilmemesi gerekiyor, çünkü öyle bir çarpıtma var, öyle bir karalama var. Sanki dershaneler öğrencinin okumasını engelliyormuş.” şeklinde konuştu.

Dershaneler sayesinde herkesin bir yerlere geldiğini işaret eden Demir, “Ben çok merak ediyorum şuanda meclisteki 550 milletvekillinden kaç tanesi dershaneye gitmedi. Bir baksınlar bana göre büyük bir çoğunluk dershaneler sayesinde okumuştur. Ki yakın bir zamanda bir milletvekilinin ağzından duyduk, 'Dershane olmasaydı değil milletvekili doktor bile olmazdım.' dedi." ifadelerini kullandı.

'BANA ÜNİVERSİTE KAZANDIRAN KURUM İŞ SAHİBİ DE YAPTI'

Dershane sayesinde üniversiteyi kazandığını ve kendi memleketinde öğrencilerin üniversiteyi kazanması için çalıştığını belirten Dargeçitli öğretmen M. Nuri Günan da “O dönem bana üniversite kazanmanın yolunu gösteren dershaneler, bugün bana iş imkanı da sağlamış durumda. Burada kendi memleketimde kendi çocuklarıma ders anlatabiliyorum. Yani kazandıran bir eğitim kurumu bir iş kapısı da sağlamış durumda. Bu yönüyle dershanelerin kapanmasının çözüm olacağını düşünmüyorum.” diye konuştu.

Meslek lisesinden mezun olduğunu belirten dershane öğrencilerinden Mehmet Çiçek, “Ben meslek lisesinde hiçbir şey öğrenmedim, bütün gün atölyedeydik. Doğudaki öğrenciler nasıl okuyacak, özel okul açılacak, benim aile durumum o kadar iyi değil, ne yapacağız biz. Yine mi sokaklara düşeceğiz yani.“ şeklinde tepkisini dile getirdi.

Okulda verimli eğitim almadığını belirten dershane öğrencisi Muhammed Bademci ise “Dershanenin avantajı bayağı fazla. Okulda eğitim göremedik, 12. sınıfı hep boş geçirdik, hep kopya ile geçtik biz.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2013, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0