Çocuk İstismarına Rekor Ceza!

Başbakan Erdoğan, "Çocuk istismar ve tecavüzlerine en ağır cezaların verilmesi için" talimat verdi.

Çocuk İstismarına Rekor Ceza!
banner98
 Ülkemizin kanayan yaralarından çocuk tecavüzü ve cinsel istismar konusunda AB üyesi ülkelerin mevzuatlarını inceleyen Avrupa Birliği Bakanlığı, bu konuda bir rapor hazırladı. Rapor, son Bakanlar Kurulu toplantısında AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış tarafından Başbakan ve Bakanlara sunuldu. Raporu ilgi ve dikkatle inceleyen Başbakan Erdoğan'ın, "Çocuk istismar ve tecavüzlerine en ağır cezaların verilmesi için gerekli hazırlıkların yapılması" yönünde talimat verdiği öğrenildi.


AB standardı gelecek

Başbakan'ın bu talimatı sonrasında konuyla ilgili çalışmak üzere Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Başkanlığında, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'tan oluşan özel bir Komisyon oluşturuldu.

VATAN'a bilgi veren AB Bakanlığı yetkilileri, komisyonun, Bağış'ın Bakanlar Kurulu'na sunduğu rapor doğrultusunda AB örneklerini inceleyerek buna göre yasaya son şeklini vereceğini ve TBMM açılır açılmaz yasa tasarısının Meclisin gündemine geleceğini söyledi.

20 yılda 400 bin çocuk!

Çocuk Esirgeme Kurumu Sosyal Hizmetler, Emniyet Çocuk Büroları ile adli sicil bültenleri verileri, son 20 yılda aile içinde birinci yakınları ve akrabalarının ensest istismarına uğrayan çocuk sayısının 350-400 bin civarında olduğunu ortaya koyuyor. Çocuğu istismar eden kişilerin yüzde 80'i, çocuğun ebeveyni ya da çocuğu yakından tanıyan kişiler. Çocuk istismarı din, gelenek, ülke, ırk, yaş, cinsiyet, sosyo-ekonomik sınıf ya da kültür farkı gözetmeksizin her yerde yaşanıyor.

TCK ne diyor?



Türkiye'de cinsel suçlar, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda "Kişilere Karşı Suçlar" arasında "Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar" başlığı altında 102-105. maddelerde düzenleniyor. Bu kapsamda yasada, "cinsel saldırı", "çocukların cinsel istismarı", "reşit olmayanla cinsel ilişki" ve "cinsel taciz" şeklinde 4 ayrı suç tanımlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2013, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0