SBS Tercihleri İçin Son gün Bugün!

Bu yıl son kez düzenlenen SBS sonuçlarına göre tercih başvuru süresi bugün sona eriyor.

 SBS Tercihleri İçin Son gün Bugün!
banner98
 Adaylar tercihlerini yaparken "http: //oges.meb.gov.tr" adresinde yayımlanan kılavuzdan yararlanacak. Tercih listesinin bir kez düzenleneceği, daha sonra ikinci bir tercih veya düzeltme işlemi yapılmayacağı, tüm yerleştirme işlemlerinin bu tercihe göre yapılacağı için tercihlerin özenle ve dikkatle yapılması gerekiyor. 

Yerleştirme işlemleri için uzatılan süre bugün saat 17.00'da sona erecek. Yerleştirme işlemleri için öğrenciler en fazla 10 tercih yapabilecek. Tercih başvurusu sadece bir kez yapılacak ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyecek. Tercihler, öncelik sırasına ve "http: //oges.meb.gov.tr" ile "https: //e-okul.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayımlanan bir önceki yıl okul taban puanlarına dikkat edilerek yapılacak. Başvurular bireysel ya da okul aracılığıyla yapılacak ve yerleştirme sonuçları ise 6 Ağustos 2013'te ilan edilecek. 

-TERCİHLERİNİZİ SON KEZ GÖZDEN GEÇİRİN- 

Doğa Koleji Rehberlik Bölüm Başkanı Merve Kuruhasanoğlu, öğrenci ve velilere, son kontrollerin yapılması gerektiğini hatırlatarak, tercih sıralamasında öğrenci ve velilerin okul puanına göre değil, öğrencinin bulunduğu yüzdelik dilime dikkat edilmesinin altını çizdi. Tercihlerini son günlere bırakanlara Kuruhasanoğlu şu uyarılarda bulundu 

"Öğrencilerimizin ve velilerimizin son derece telaşlı olduklarını gözlemliyoruz. Yeni açılan okullar ve bölümler var. Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl, lise kontenjanlarını yaklaşık yüzde 30 artırdı. Puanlar çok oynayacaktır. Bu nedenle kesinlikle telaşa kapılmadan başarı sıralaması ve yüzdelik dilimi esas alınarak tercih yapmalılar. Yüzdelik dilim ve başarı sıralamasının bir iki okul üzeri ve bir iki okul gerisindeki okulları da tercih listelerine eklemelerinde fayda var. Bu okula benim başarı sıralamam yetmez düşüncesiyle daha yüksek başarı sıralamasındaki okulları tercih etmekten de korkmasınlar ." 
Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2013, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0