Karasu: "Kürtler Devlet Kurmak İstemiyor"

KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Mustafa Karasu, "Kürtler devlet kurmak istemiyor. Kürtler'in tek derdi kendi bölgelerini, özgür yaşamlarını korumak." dedi.

Karasu:
banner98
 PKK çizgisinde yayın yapan Nuçe (Haber) TV'deki tartışma programında, KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Mustafa Karasu ile Kandil Dağı'nda yapılan röportaj yayınlandı. Karasu, 'Kürtler' denilince bölgedeki devlet ve muhaliflerin akıllarına boyun eğmiş bir halk geldiğini demokratik, özgür yaşam isteklerine karşı çıkıldığını öne sürdü 

Karasu, "Kürtler'in tek derdi; kendi bölgelerini, özgür yaşamlarını korumak. Kim statülerini kabul ederse onlarla görüşmeye hazırdır. Suriye'deki Kürtler kesinlikle çatışmak istemiyor. Devlet kurma şeyleri de yok. Elbette kendi yönetimlerini kurmayı, özerk olmayı istiyorlar. Ama devlet olmak istemiyorlar. Başkan Apo'nun ideolojisinde, felsefesinde iktidar ve devlet olmak yoktur. Kürtler, demokratik yaşam içinde diğer toplum kesimleri ile yan yana yaşamaya hazırdır. Rojova; Kürtler'in bir nevi Filistini'dir. Sahiplenmesi gerekir." dedi. 

KÜRT YÖNETİMİ SINIRI KAPATTI 

Karasu, Kuzey Irak'taki Kürt yönetimin insani yardım yapılmasını engellediğini Suriye Kürtleri'ne sınırı kapattığını, "Sınırı kapatayım, benim dediklerime gelsinler" anlayışı ile hareket ettiklerini bunun çok ciddi eleştirilecek bir konu olduğunu belirtirken, "Böyle dar, basit politika olabilir mi?" diye sordu. 

Karasu, geçmişi 100 yıla dayanan Kürt sorunun seçim hesaplarına kurban edilemeyeceğini, son dönemde çekilen PKK'lıların kemiklerinin yakınlarına teslim edilmesinin eleştirildiğini ifade ederken, şunları söyledi

"Gerilla çekilirken arkadaşlarının cenazelerini kurda kuşa mı bırakacak? Arkadaşlarının kemiklerini toplayıp, ailelerine teslim etmesinden doğal olarak ne olabilir? AKP adım atmamasına bunları gerekçe gösterecekmiş? Bu ipe un sermek, kılıf bulmaktır. Rojava'da Kürtler Serikani'yi (Resulayn) kurtarmışlar. Oraya bayrak asılmış. Daha önce çetelerin bayrağı vardı, ses çıkarılmıyordu. Çetelerin bayrağına ses çıkarmamak, Kürt bayrağına karşı çıkmak en azından kendi halkına saygısızlıktır. Kürtler, haklarından vazgeçmez. Kürtler, Türk devletine de karşı değil. Kendi toraklarında özgür yaşamak istiyor. Biz güçlerimizi çektik. Başka ne adım atıldı? Yüzde 10 barajı için bile adım atılmıyor. 'Seçim yaklaşıyor, oyalarım' yok böyle bir şey. Kürtler çatışmasızlık ortamını sağlamıştır. Türkiye'deki; oyalayan, 'Alavere- dalavere Kürt nöbete' yaklaşımıdır. Soruna basit demogojik yaklaşıyorlar . " 

"PATRONA HALİL SESSİZLİĞİ" 

Karasu, sözlerinin son bölümünde Türkiye'de hükümetin henüz sorunun özüne gelmediğini, karakol ve 'Kürt kültürünü boğma yatırımı' olarak nitelendirdiği baraj yapımını durdurması gerektiğini ileri sürerken, "Havaalanını da askeri amaçla yapıyorsun. Önderliğimiz (Abdullah Öcalan) de, hareketimiz de sabırlıdır. Sabrın da sınırı vardır. Sessizlik çözüm değildir. Kürt sorunu çözülmezse o sessizlik 'Patrona Halil sessizliğidir.' Kimse Kürtler'den köleliğin sessizliğini bekleyemez. Adım atılmazsa 1 günde Kürtler sesini yükseltir."
Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2013, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0