banner102

Salih Müslim: Kur'an Çarpsın, Hakan Fidan'ı Görmedim!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun daveti üzerine Türkiye'ye gelen PYD Eş Başkanı Salih Müslim, "Kur'an çarpsın, Hakan Fidan'ı görmedim" dedi.

 Salih Müslim: Kur'an Çarpsın, Hakan Fidan'ı Görmedim!
 3 gün önce Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun daveti üzerine Türkiye'ye gelen PYD Eş Başkanı Salih Müslim, dönüş uçağında Star gazetesinden Saadet Oruç'a görüşmeyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Müslim, Rasulayn'da asılan PYD bayrağından haberi olmadığını, İstanbul görüşmelerinde konunun açılması üzerine bayrağı indirttiğini ifade etti. MİT'le görüştüğü iddialarını da yalanlayan PYD Eş Başkanı, "Kur'an çarpsın, Hakan Fidan'ı görmedim," dedi. 

İşte Müslim'in gündeme damga vuran ziyaretle ilgili açıklamaları 

"Bu Türkiye'de gerçekleşen ilk görüşme. Dışişleri yetkilileriyle görüştük. Daha önce Kahire'de de görüşmeler olmuştu. Şimdi çok üst düzey Dışişleri yetkililerinden gelen davet üzerine İstanbul'a geldim. Bir yıldan fazladır Suriye Kürt bölgesi bizim kontrolümüzde. Geçici hükümet ifadesi hassasiyet yarattığı için onun yerine geçici sivil yönetim ifadesini kullanalım. Hükümet ilan edilecek, Suriye'den ayrılacak gibi iddialar vardı. Bütün bunları konuştuk. Oluşacak olan yönetim halkın ihtiyaçlarını karşılayacak geçici bir yapı olacak. Farklı partilerden beşer temsilcinin yer alacağı bir konsey oluşacak. Bu yapıda yer alacak 11 parti var. 75 civarı kişi bu konseyde yer alacak. Seçimlere kadar geçici olarak işleri yürütecek yapıyı da bu konsey seçecek. Bu 15 kişi olabilir. Bunları anlattık. 'Çok haklısınız' dediler ." 

"KUR'AN ÇARPSIN HAKAN FİDAN'I GÖRMEDİM" 

Müslim, görüşmelerin Dışişleri Bakanlığı heyetiyle olduğunu söylerken, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile karşılaşmadığını ifade etti. Muhabirin "Zaten görüşmüş olsanız da basınla paylaşmazdınız, değil mi?" sorusuna ise, esprili bir şekilde, "Kur'an çarpsın, Hakan Fidan'ı görmedim," sözleriyle yanıt verdi. Müslim açık bir ifadeyle İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan ile görüştüğü yönündeki iddiaları yalanlarken, "Ama kendisi eski arkadaşımdır, görüşmek isterdim," dedi. 

"BAYRAKTAN HABERİM YOKTU, 'İNDİRİN' DEDİM" 

Salih Müslim bayrak konusundan haberinin olmadığını söylerken, İstanbul görüşmelerinde konunun açılması üzerine bayrağı indirttiğini ifade etti. Müslim, "Bayrak önemli bir konu değil. Haberim yoktu. Anlattılar, ben de indirin dedim," şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2013, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0