Orucunu Gökyüzünde Açtı!

Bursa'da 26 yıldır havacılık ile uğraşan makine teknisyeni Sebahattin Çetin, hava motoruyla bin metre yüksekliğe çıkarak, orucunu gökyüzünde açtı.

Orucunu Gökyüzünde Açtı!
banner98
 Bulgaristan'da başlayan uçuş merakını Bursa'da da sürdüren 44 yaşındaki Sebahattin Çetin, özel bir şirkette makine teknisyenliği görevi yaparken Türk Hava Kurumu'ndan (THK) paramotor lisansı aldı. Boş zamanlarında Demirtaş Mahallesi'nden gökyüzünde Bursa manzarasını gözlemleyen Çetin, şehir üzerinde paramotor ile attığı turları zaman zaman Uludağ ve Katırlı Dağı'nın yamaçlarına da taşıdı. Ramazan ayında ilginç bir olaya imza atan Çetin, bin metre yüksekliğe çıkarak iftarını gökyüzünde açtı.


Hava merakının lise dönemlerinde başladığını anlatan Çetin, "Lisede öğretmeninim bu işlere merakı vardı. Bir kere uçtuktan sonra da bu durum benim için unutulmaz oldu. Kendim bir şekilde uçacağıma karar verdim. Yıllar öncesi motosiklet motoruyla motor yaptım. Bu tür hava araçlarıyla 4 bin veya 5 bin metrelere kadar çıkıyoruz.

Ama bizi o kadar yüksekte kimse görmüyor. Bu yüzden bin metre civarında uçuyorum. Bir gün değişiklik yapıp iftarı havada açmak istedim. Bin metreye kadar çıktım. Fakat rüzgar biraz sert esiyordu. 500 metreye inerek orada iftarımı açtım" dedi.
Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2013, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0