Çinliler Türk kahvesinin Tiryakisi Oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metro için Çin’den aldığı yeni tren setleri, iki ülke arasında yeni bir dostluk bağı oluşturdu.

Çinliler Türk kahvesinin Tiryakisi Oldu!
banner98
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metro için Çin’den aldığı yeni tren setleri, iki ülke arasında yeni bir dostluk bağı oluşturdu. Yapılan anlaşma gereği setlerin 30 aylık garanti süreleri boyunda İzmir’e gönderilen 15 Çinli tekniker, kısa sürede şehre alıştı. İsimlerinin zor söylenmesi sebebiyle Türk arkadaşları tarafından Türkçe isimler takılan misafir Çinliler, Türk âdetlerini de kısa sürede öğrendi. İzin günlerinde tarihi Kızlarağası Hanı’na giderek, Türk kahvesi içip tavla oynuyorlar. Çatpat Türkçe öğrenen Çinli teknikerlerin gurbette bir şehre bu kadar kısa sürede alışması, kendi ülkelerinde de merak konusu oldu. Çin’den gelen bir televizyon ekibi, 15 işçinin İzmir’deki yaşamlarını haber yaptı.

1,5 yıldır İzmir’de olan ve arkadaşlarının “Eren” ismiyle seslendiği Xiao Xian, Türkiye’yi ve özellikle İzmir’i çok sevdiğini söyledi. Türkçe konuşmayı da öğrenen Çinli Eren, “İzmir’de en çok insanların sıcakkanlılığından ve manzaradan etkilendim. Yemekleriniz çok güzel. Burada çok güzel dostluklar kurdum. İş arkadaşlarımla çok iyi anlaşıyorum. Daha uzun yıllar İzmir’de kalmak istiyorum. İzin günlerimizde en büyük keyfimiz, tavla oynayıp Türk kahvesi içmek.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin CSR Zhuzhou Electric Locomotive ile yaptığı anlaşmadan sonra ilk tren setleri, 14 Haziran 2011 tarihinde geldi. 1 Kasım 2011'den itibarense Çin’den gelen uzman personel, İzmir’de Türk işçilerle birlikte görev yapmaya başladı. Anlaşma gereği 30 aylık garanti süresi boyunca 15 işçiyle bir idari ve teknik görevli, tren setlerindeki arızalara müdahale etmek için İzmir’de bulunacak.
Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2013, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0