''ŞİMDİLİK OLMAZ!''(Özel Haber)

Erbakan, İstanbul Büyükşehir için açık kapı bıraktı: ŞİMDİLİK OLMAZ!

''ŞİMDİLİK OLMAZ!''(Özel Haber)
banner98
 ÖZEL HABER: Filiz KAHRAMAN

Yerel seçimlerde Saadet Partisi’nden İstanbul Belediye Başkanlığı’na adaylığı gündeme gelen Saadet Partisi Genel Başkan Baş Danışmanı Fatih Erbakan, sessizliğini Manşetx Gazetesi’ne bozdu. Erbakan, ‘Şimdilik olmaz’ diyerek açık kapı bıraktı.

Geçen yıl Saadet Partisi (SP) Bursa teşkilatındaki Fatih Erbakan destekçileri tarafından düzenlenen iftar yemeğinde yaşanan krizin ardından yeni bir döneme girildi. Yerel seçimlerde Saadet Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olacağı gündeme gelen Erbakan, parti içi ve dışından gelen eleştirilere Manşetx Gazetesi aracılığı ile yanıt verdi.

İSTANBUL’U İSTİYOR MU?

Bağımsız hareket ettiği gerekçesiyle parti içinde bölünmelere yol açtığı öne sürülen, eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın oğlu ve Saadet Partisi Genel Başkan Baş Danışmanı Fatih Erbakan, iddialar ve belediye başkanlığı adaylığıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Erbakan, Mart ayındaki Yerel Seçim’de SP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı yönündeki iddia için “Böyle bir şeyin şimdilik olacağını düşünmüyorum. Böyle bir düşüncem yok şimdilik. İnşallah önümüzdeki seçimlerden itibaren Saadet Partisi, milli görüş yeniden eskisi gibi olacak. Halkın teveccühünü kazanacağız “ açıklamasını yaptı.

SP, ERBAKAN İÇİN BÖLÜNÜYOR MU?

Teşkilatta kendisine yakın olanların dışlandığı ve bu nedenle SP’nin yeni bir yapılanma içine girdiği iddialarının ardından parti içi çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Erbakan, “SP, nasıl alternatif parti haline gelir diye çalışma yapıyoruz. Bunlarla meşgulüz. Diğerlerinin ne yaptığını çok bilmiyorum. Bizim milli görüşü nasıl temsil ettiğimiz önemli” diye konuştu.

KURTULMUŞ’A AĞIR ELEŞTİRİ

AK Parti’ye geçen eski HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un tavrını da eleştiren Fatih Erbakan, kendisinin AK Parti’den teklif alıp almadığını yönündeki soruya, “Rahmetli babamın sözü vardı. ‘Başka bir davada zirve olmaktansa hak davada zerre olmayı tercih ederim’ derdi. Bize teklif edilemeyeceğini anladılar. Bir yere gittiğim yok. Gideceğim de yok. İnşallah burada bu sancağı taşımaya devam edeceğiz. Duruşumuz, çizgimiz net. İnşallah doğru bildiklerimizi doğru devam ettirmeyi Allah nasip eder. Kısa zamanda Başbakan olmak gibi şart yok. Bizim öyle hedefimiz de yok” dedi.

SP, AK PARTİ DEĞİLDİR!’

AK Parti’nin SP’nin uzantısı olduğu yönündeki değerlendirmeye de tepki gösteren Fatih Erbakan, “Eskiden SP ile bir arada olan insanların AK Partiliymiş gibi görünme eylemleri var. Ayrımı fark edemeyenlerden ‘AK Partililer sizin içinizden çıkanlar değil mi? Eski belediye başkanları, milletvekilleri ile aynı partili değil misiniz?’ soruları geliyor. ANAP’la, Doğru Yol’un aynı görünmesi gibi bizi de 10 yıldır aynı görenler var. Şimdi de bu devam ettiriliyor. Ama Genel Başkan, bizler, partideki sözcüler bu farkı her zaman ortaya koymak için açıklamalar yapıyorlar. Muhalefet duruşumuzu her zaman gösteriyoruz. Bu konuda şüpheye gerek yok” dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2013, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0