TV düellosunda kozlarını paylaşacaklar

Almanya'da Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Başkanı Angela Merkel ile Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Başbakan Adayı Peer Steinbrück, genel seçim öncesi kozlarını yarın akşam televizyon programında paylaşıyor.

TV düellosunda kozlarını paylaşacaklar
banner98
Almanya'da Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Başkanı Angela Merkel ile Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Başbakan Adayı Peer Steinbrück, genel seçim öncesi kozlarını yarın akşam televizyon programında paylaşıyor. Almanya’da 5 kanalda canlı yayınlanacak TV-Düellosu 90 dakika sürecek. Bu arada kamuoyu yoklamalarına göre Steinbrück'e destek son günlerde artmaya başladı.

Angela Merkel ile Peer Steinbrück, 22 Eylül’deki federal seçimlere üç hafta kala kozlarını yarın akşam televizyon programında paylaşıyor.

Steinbrück, Merkel’e karşı çıkacağı TV-Düellosu konusunda, “Çok can sıkıcı olmayacak, eğlendirici olacak” demişti. Bu programa özel bir hazırlık yapmadığını belirten Steinbrück, vatandaşlara plan ve programlarını tanıtabilmek için TV-Düello’nun iyi bir imkan olduğunu söylemişti. Merkel ile Steinbrück, başta Euro krizi olmak üzere, bakım parası, emeklilik, vergi artışı ve kira artışının frenlenmesi konularında politikalarıyla izleyicileri etkilemeye çalışacak.

Alman haber ajansı dpa’nın edindiği bilgiye göre ilk konuşmayı Steinbrück yapacak. İki adaya konuşmaları için eşit vakit verilmesine dikkat edileceği belirtilirken, tartışmada ayrıca Suriye’deki gelişmeler gibi aktüel konulara da değinilecek.

Almanya'da başbakan adayları arasındaki TV düellolarını daha önce 13 ila 20 milyon vatandaş izlemişti. Seçim kampanyası çerçevesindeki bir hafta içinde düzenlenen programlarda Merkel'in ancak 25 bin kişiye ulaştığı göz önünde bulundurulursa, Steinbrück'ün dediği gibi bu programla başbakan adayları milyonlarca kişiye ulaşma imkanına sahip olacak.

Diğer taraftan, kamuoyu yoklamalarında Steinbrück oylarını artırmaya devam ediyor. ARD-Deutschlandtrend anketinin yeni sonuçlarına göre Steinbrück’ü başbakan olarak seçmek isteyenlerin oranı 6 puanlık artışla yüzde 28’e ulaştı. Merkel ise 1 puankaybetmesine rağmen yüzde 54’le açık ara önde. Siyasi partilere verilen oylar ise şöyle: Birlik Partileri (CDU/CSU) bir puan kaybederek yüzde 41’e geriledi. SPD iki puan kazanarak yüzde 26’ya yükselirken, Yeşiller’in oyları yüzde 11’de kaldı. Sol Parti yüzde 8 (-1), Hür Demokrat Parti (FDP) ise yüzde 5 aldı. Almanya için Alternatif (AFD) ise yüzde 3’de kaldı.

Stern için araştırma yapan Forsa’nın sonuçlarında ise SPD’nin oylarının yüzde 22'de kalması dikkat çekti. Bu araştırmada ayrıca TV düellosundan Merkel'in kazançlı çıkacağını düşünenler yüzde 48, Steinbrück’ten yana oy kullananlar yüzde 26’yı oluşturdu. Ancak bu veriler 2009’a kıyasen SPD için daha olumlu. Çünkü Steinmeier’in zaferine inanlar yüzde 15 iken, Merkel’e güvenenlerin oranı ise yüzde 64’lerde seyretmişti.
Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2013, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0