banner101

Hikmet Şahin’i Arıyoruz!(ÖZEL HABER)

Altıparmak Caddesi’ndeki tramvay çalışmaları nedeniyle kabini yıkılan Kuruçeşme Mahalle Muhtarı Ali Polat, Büyükşehir’e ateş püskürdü. Polat, “Hikmet Şahin’i arıyoruz” dedi.

Hikmet Şahin’i Arıyoruz!(ÖZEL HABER)
FİLİZ KAHRAMAN


 Öfkeli muhtar, belediyeleri topa tuttu:

Hikmet Şahin’i arıyoruz!

Altıparmak Caddesi’ndeki tramvay çalışmaları nedeniyle kabini yıkılan Kuruçeşme Mahalle Muhtarı Ali Polat, Büyükşehir’e ateş püskürdü. Polat, “Hikmet Şahin’i arıyoruz” dedi.

Osmangazi’nin en işlek caddelerinden biri olan Altıparmak üzerinde bulunan Kuruçeşme Mahalle Muhtarlığı'nın yıkılması büyük tepkiye yol açtı. Tramvay çalışmaları kapsamında yapılan yıkıma tepki gösteren Muhtar Ali Polat, vatandaşın durumdan çok şikayetçi olduğunu dile getirdi.

'BİZİ KANDIRDILAR…'

Tramvay çalışmalarıyla birlikte yeniden düzenleme yapılacağı gerekçesiyle yıkılan muhtarlığın bir daha yapılmayacağı haberini alan Kuruçeşme Mahallesi Muhtarı Ali Polat, kandırıldığını öne sürdü. Polat, “Altıparmak’ta çevre düzenlemesi yaptıklarını söylediler, çıktık. ‘Yerine ahşaptan daha güzel bir yer yapacağız aynı yere’ diyerek bizi çıkardılar. Şimdi de orada değil başka bir yerde bize yer yapacaklarmış. Kandırıldığımızı bilseydik çıkar mıydık” dedi.

'ALTEPE SÖZÜNÜ HİÇ TUTMADI'

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde de verdiği sözlerri tutmadığını söyleyen Polat, “Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı iken de Sakarya Caddesi Gelin Sokak üstünde camii sözü vermişti. Ama camii yerine Seyyid-i Usul Kültür Merkezi yaptılrıdı. Yani Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı iken de sözünü tutmadı. Şimdi de tutmuyor” ifadelerini kullandı.

'HİKMET ŞAHİN'İ ARIYORUZ'

10 yıl önce yapılan muhtarlıkta her türlü ihtiyaçlarının mevcut olduğunu söyleyen Ali Polat, “Daha önceki dönemde 10 yıl önce, merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin bizi oraya yerleştirdi. Hikmet Şahin, belediye meclisi kararıyla koydu bizi. İnternetimiz, telefonumuz vardı. Her türlü hizmetimizi veriyorduk. İntizam Mahallesi Yitik Sokak’ta şahsa ait bir arsaya koydular bizi. Elektriğimiz yok, internetimiz yok. Hiçbir şeyimiz yok. Buradan da bizi nereye taşıyacakları meçhul” diye konuştu.

'ŞAHİN'İN HİZMETLERİ REKLAMIYDI'

Hizmet alabilmak için oy verdiklerini söyleyen Polat, “Zamanında biz de bu adamların şakşakçılığını yaptık. Medet bekledik. Bize destek olur dedik. En büyük kazığı attılar. Seçim zamanı el etek öpüyorlar. Koltuğa oturunca duyan olmuyor. Oysaki Hikmet Şahin oya bakmazdı. Bu mahalleler CHP'ye oy verirdi. Hikmet Şahin bunu bile önemsemeden vatandaşa sahip çıkıyordu. Bugün arasak gider görürdük. Bunlar karşımıza çıkmıyorlar. Hep toplantıdalar. Açılışlardalar” dedi.

'OSMANGAZİ BELEDİYESİ NE İÇİN VAR?'

Osmangazi Kaymakamlığı'nda kayırmacılık yapıldığı iddasında da bulunan Ali Polat, “Kaymakamlıktaki adamlar, Osmangazi Belediyesi'nin adamları. İşimizi yapmıyorlar. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'la görüştüm. Dündar, topu yardımcılarına attı. Onlar da 'Biz yıkmadık, Büyükşehir yıktı. Büyükşehir yapsın' dediler” ifadelerini kullandı.

'SARHOŞ YATAĞI OLACAK'

5 aydan fazla süredir tahsis edilen arsada bulunduklarını söyleyen Muhtar Ali Polat, “Yıkılan muhtarlığımızın yerine park yapılacakmış. Bizim muhtarlığımız yapılmadan önce orada içki içiliyordu. Şimdi yine eskisi gibi sarhoş yatağı olacak. Sokakta kalanlara yatmaları için park yapmaya çalışıyorlar” dedi. Polat, “Osmangazi Belediyesi’ne bize sahip çıkmadığı için suç duyurusunda bulunduk. Savcılığa şikâyet dilekçesi verdik. Soruşturma için kaymakamlıktan izin isteniyormuş. Oradan da sonuç çıkmadı. Mahalleli şaşkın, ben şaşkınım. Ne yapacağımızı bilemez durumdayız. Hakkımızı arayacağız ama sonuç çıkmıyor” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2013, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0