Kırtasiye ve Kıyafet Malzemelerine Dikkat Edin!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, eğitim-öğretim döneminin yaklaşmasıyla halkın kırtasiye masrafı yapacağını hatırlatarak, velilere alışveriş konusunda bir dizi uyarılarda bulundu.

 Kırtasiye ve Kıyafet Malzemelerine Dikkat Edin!
banner98
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, eğitim-öğretim döneminin yaklaşmasıyla halkın kırtasiye masrafı yapacağını hatırlatarak, velilere alışveriş konusunda bir dizi uyarılarda bulundu. Alınan bazı kırtasiye malzemelerinin çocuk sağlığını tehdit ettiğini belirten Palandöken, “Alınan ürünlerin menşeine mutlaka dikkat edilmelidir. En önemlisi CE ve 71-3 uluslararası standart işaretlerine mutlaka dikkat edilmeli ve bu ürünler güvenilir yerlerden alınmalıdır” dedi.

    Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Palandöken, kırtasiye malzemelerinin rengârenk ve süslü görüntüsüne kanmayın uyarısında bulundu. Palandöken, çocukların sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini aktardı. Çocukların kullanacağı kırtasiye malzemelerin fiziksel değil kimyasal içeriğine dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden TESK Başkanı, “Aldığınız formaların ve kırtasiye malzemelerinin içeriklerine dikkat edin. Çocuklarımızın sağlığını hiçe sayıp sadece kendi ceplerini ve kazançlarını düşünen fırsatçıların ekmeğine yağ sürmeyin.” dedi.

    "KIRTASİYE VE GİYİM ÜRÜNLERİNE DİKKAT"

    Resmi Gazete'de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından bazı ürünlerle ilgili yayınlanan tehlikeli kimyasal madde tebliğe dikkat çeken Palandöken, “Tekstil, hazır giyim, deri ürünleri ve kırtasiye ürünleri başta olmak üzere bazı tüketim ürünlerinde azo boyar maddeler ve fitalatların kullanımı ile ilgili getirilen sınırlamalara mutlaka dikkat edilmelidir. Çin’den getirilerek ucuz diye piyasaya sürelin bu ürünlere dikkat edilmelidir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın 2011 yılında yapmış olduğu denetimlerde kırtasiye ürünlerindeki güvensizlik oranı yüzde 53 iken bu oran 2012’de yüzde 24 oranına düşmüştür. Yine 2011 yılında diğer tüm ürünlerdeki güvensizlik oranı yüzde 38,64’iken 2012’de bu oran yüzde 8,73 seviyelerine düşmüş bulunuyor. Ancak 2011 yılındaki çocuk ayakkabılarındaki yüzde 83 oranındaki güvensizlik oranı ile ilgili yeni bir çalışma yapılmadığından ayakkabı alırken çok dikkat edilmelidir. Yani ne kadar düzelme olsa da yine çocuklarımızın sağlığını piyasada satışı yapılan Çin malı ürünler tehdit etmektedir. Bu tespitler vatandaşlarımıza rehber olmalı ve alacakları ürünlere çok dikkat etmelidirler.” diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0