AB Komisyonu Alman hükümetine dava açıyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Alman demiryolları (DB) ve Alman posta hizmetlerinin (Deutsche Post) devletten çok fazla destek aldığı gerekçesiyle Almanya’yı dava etmeye hazırlanıyor.

AB Komisyonu Alman hükümetine dava açıyor
banner98
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Alman demiryolları (DB) ve Alman posta hizmetlerinin (Deutsche Post) devletten çok fazla destek aldığı gerekçesiyle Almanya’yı dava etmeye hazırlanıyor. Brüksel’deki makam, Alman hükümetinin demiryolu şebekesinin muhafazasıyla ilgili vergi paralarının yolcu ve mal taşınmasına da akıp akmayacağı konusunu netleştirmediğini ileri sürüyor.

Alman demiryollarının böyle bir durumda rakipleri karşısında haksız bir avantaj sağlayacağından yola çıkan komisyon, Alman demiryollarının muhasebesinde de eksiklikler tespit ediyor. Demiryolu şebekeleri ile ulaşım alanları arasında gelir transferi olmadığına dair net bilginin olmadığını ileri süren komisyon, rakip şirketlerin şebekenin kullanımı için ödediği miktarın da bunun içinde olduğunu kaydediyor.

Komisyona göre devlet, bu çapraz yatırımın önüne net bir set çekmiş değil. DB ise davadan etkilenmiş görünmüyor. Komisyonun yeni davasını sükunetle karşıladıklarını açıklayan DB sözcüsü, bu yılın şubat ayında konunun tüm maddelerinin Avrupa Adalet Divanı’ndan geri döndüğünü hatırlattı. Birinci davada Avrupa’nın en yüksek hakimleri komisyonun açtığı davayı geri çevirmişti.

Eskiden devlete ait olan Deutsche Post da komisyonu harekete geçirdi. Hükümetin Brüksel tarafından değeri biçilen paranın sadece bir kısmını Deutsche Post’tan geri istediğini ileri süren komisyon, net rakamlar vermedi. Deutsche Post için istisnai düzenlemeler geçerli. Bu düzenlemelerin Deutsche Post’a eski çalışanların emekliliklerini ödemede yardımı sağlaması gerekiyor.

Ancak komisyona göre devlet sadece para aktarmadı, kanunla düzenlenmiş mektup fiyatlarının arttırılmasına izin verdi. Bu ödemeleri çok cömert bulan komisyon, Deutsche Post’un böylelikle rakipleri karşısında ölçüsüz bir avantaj elde ettiğini düşünüyor. Deutsche Post ise suçlamalar karşısında şaşkın.
Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2013, 20:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0