banner102

Bakan Avcı'dan Başbakana Tam Destek!

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, dershanelerle ilgili son durumu Başbakan Erdoğan'ın önceki gün akşam özetlediğini, ona eklenecek bir şeyin olmadığını söyledi.

Bakan Avcı'dan Başbakana Tam Destek!
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, dershanelerle ilgili son durumu Başbakan Erdoğan'ın önceki gün akşam özetlediğini, ona eklenecek bir şeyin olmadığını söyledi. Bakan Avcı, 'karma eğitimin' kaldırılmasına yönelik ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın gündeminde böyle bir konunun olmadığını kaydetti.

Bakan Avcı, Eskişehir Öğretmenevi'nde kentte faaliyet gösteren dershanelerin sahipleri ve yöneticileri ile bir araya geldi. Toplantıya davet edilmesine rağmen bazı dershane yöneticisi ve sahibinin katılmadığı öğrenildi. Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Avcı, dershane yöneticisi ve sahipleriyle konuya ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Daha önceden de özellikle dershane ve özel okul yöneticileriyle Türkiye'nin pek çok ilinde yüz yüze görüşmeler yaptıklarını ifade eden Avcı, şöyle dedi: "Sektör temsilcileriyle yaklaşık iki yıldır görüşüyoruz. Ama son yapılan hazırlıklar çerçevesinde bu hazırlıklarımızı sektörden arkadaşlarla paylaşıyoruz. Onların nihai görüşlerini alıyoruz. Bu akşam Eskişehir'de yaptığımız bu toplantı da bunun bir parçası. Biz bundan 14 ay önce 19 Eylül 2012'de bu arkadaşlarımızla bir otelde yine benzer bir toplantı yaptık. Konumuz yine buydu. Burada da görüşlerini, önerilerini almıştık. Arada görüşmelerimiz de oldu. Şimdi bugün bir değerlendirme toplantısı yaptık."

Dershanelerle ilgili son durumu önceki akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığını aktaran Bakan Avcı, bu konun medyada yer aldığını, başbakanın söylediklerine eklenecek çok yeni bir şeyin olmadığını vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut'un 'karma eğitimi yanlışlık olarak değerlendiriyorum. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde çalışmalar yapılacaktır.' sözlerine de cevap verdi. Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın gündeminde böyle bir konu yok." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Şubat ayında 10 bin öğretmen ataması yapılacağı yönündeki sözlerine ise Bakan Avcı, "Onu da memnuniyetle aldık ve yan cebimize koyduk. Milli Eğitim Bakanlığı olarak başbakanımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

"Dershanelerle ilgili kapatılma yok dönüştürme var." diyen Bakan Avcı, bir gazetecinin "Dershanelerin kapatılmasına tepki gösteren kurumlar var." yönündeki soruya ise şöyle cevap verdi: "Bu kadar büyük bir camiayı ilgilendiren bir konuda şüphesiz orasını beğenen, burasını beğenmeyen olur. Ama genel olarak sektörle yaptığımız görüşmelerde sektörün büyük bölümünün bu dönüşüm sürecine destek vereceğini görüyoruz. Verdiğini vereceğini görüyoruz."
Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2013, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0