banner102

Diyarbakır’ı Coşturdular!

Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Biz Ebruyuz" projesi Diyarbakır’da yoğun ilgi gördü.

 Diyarbakır’ı Coşturdular!
Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Biz Ebruyuz" projesi Diyarbakır’da yoğun ilgi gördü.

Aralarında yoğun göç alan mahallelerdeki risk altında bulunan çocuklardan oluşan koro ve dans topluluğu Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde sahne aldı. Çocuklar, Türkçe'nin yanısıra Kürtçe, Lazca, Arapça ve Ermenice türkülerle barış mesajı verdi. Koro ve dans grubunun gösterileri katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı.

Programa; Diyarbakır valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Biz Ebruyuz Derneği Başkanı Gökhan Gündoğdu, Adana Emniyet Teşkilatı ve çok sayıda davetli vatandaş katıldı.

Diyarbakır valisi Kıraç ve Emniyet Müdürü Recep Güven, koro ve dans topluluğuna karanfil dağıttı. Daha sonra sahneye çıkan Vali Kıraç, öğrencilerle tek tek tokalaşarak, tebrik etti. Adana heyetini Diyarbakır’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kıraç, “Adana coşkusunu bize yaşattığı için teşekkür ediyoruz. Barışımız, kardeşliğimiz daim olsun.” dedi.

Biz Ebruyuz Derneği Başkanı Gökhan Gündoğdu ise, Diyarbakır’da çok sıcak karşılandıkları söyledi. Gündoğdu, "Biz bu proje ile 6 ay önce tanıştık. Adan Valimiz Sayın Hüseyin Avni Çoş ve Adana Emniyet teşkilatıyla bu projeyi gerçekleştirdik. Bu işe gönül verdik. Allah kısmet ederse Haziran ayında bin tane ebru projemiz var. Daha nice kardeşlerimizle nice başarılara imza atacağız." diye konuştu.

'Biz Ebruyuz' projesinde yer almalarından büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyleyen Koroda yer alan öğrenciler, proje sayesinde çok dillilikle beraber, farklı kültürleri tanıdıklarını belirtti.

Programın sonunda Adana heyeti Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç’a ve İl Emniyet Müdürü Recep Güven’e günün anısına bir plaket verdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0