Diyarbakır Görevden Alınan Doktoruna Sahip Çıktı!

Diyarbakır'da yaklaşık bir yıldır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yapan Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alındı.

Diyarbakır Görevden Alınan Doktoruna Sahip Çıktı!
banner98
Diyarbakır'da yaklaşık bir yıldır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yapan Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alındı. Olaya tepki gösteren Diyarbakırlılar, havaalanına akın ederek Kurtoğlu'nu uğurladı.

Havaalanına gelen vatandaşlar, Kurtoğlu'na büyük haksızlık yapıldığını belirterek bu kararı veren siyasileri kınadı. Kurtoğlu, kalabalığı tek tek selamladıktan sonra alkışlar eşliğinde Diyarbakır'dan ayrıldı.

Kurtoğlu, kalabalığın neredeyse tamamıyla tokalaştıktan sonra bir açıklama yaptı. Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, "Diyarbakır'da güzel günlerimiz oldu, bugünleri unutmayacağız. Çalıştığımız süre içerisinde halktan büyük destek aldık, dualarını aldık. Bütün dostlarımızı tek tek ziyaret edemedik ama sağ olsunlar bugün buraya geldiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bürokrat olmanın ötesinde bir Diyarbakır çocuğuyum. Buralarda doğduk, büyüdük bu toprakların üstünde bizim de hakkımız var. Her ne kadar bazı şer güçler bizi ve Diyarbakır halkını karşı karşıya getirmiş olsa da bunu başaramadılar. Bu süre içerisinde hizmet ettik, bizden sonraki arkadaşların güzel hizmet etmesini diliyoruz." diye konuştu.

HALK TEPKİ GÖSTERDİ

Kurtoğlu'nun açıklamasından sonra basın mensuplarına konuşan bazı vatandaşlar, Kurtoğlu'nu görevden alan siyasilere tepki gösterdi. Bir vatandaş, "Bu halka rağmen alınmış bir karardır, halkın bir tepkisi var ve bu tepkiyi böyle dile getiriyoruz, anlasınlar." dedi.

Diyarbakırlı bir sivil toplum kuruluşunun başkanı ise "Diyarbakır halkı olarak Kurtoğlu'nun görevden alınmasını kınıyoruz. Muhammet hocamız Diyarbakır halkına rağmen görevinden alınmıştır, bizler bu durumu kesinlikle istemiyoruz. İlimize hizmet eden kişilerin görevinden bu şekilde alınmasını kesinlikle istemiyoruz, STK'lar olarak bizler de Muhammet hocamızın başarılı çalışmalarına rağmen alınmasını kınıyoruz." diye konuştu.

Bir vatandaş, "Diyarbakır'ın milletvekilleri ile bakanları utansın. Böyle bir şahıs bir daha aramıza gelmez, bu yapılanları hiçbir zaman unutmayacağız." diye konuştu.

Kurtoğlu, kendisini uğurlayanlarla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra uzun süreli zılgıtlar ve alkışlar eşliğinden Diyarbakır'dan ayrıldı.


Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2013, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0