2014'te Yurt Ve Çocuk Yuvaları Kapatılacak!

Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hamdullah Karasu, 2014 yılında yurt ve yuvaların kapatılacağını söyledi.

2014'te Yurt Ve Çocuk Yuvaları Kapatılacak!
banner98
Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hamdullah Karasu, 2014 yılında yurt ve yuvaların kapatılacağını söyledi.

Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı yeni kurulan Çocuk Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü, çocuk evlerinde kalan çocukların ve kurum çalışanlarının kaynaşması amacıyla yemekli toplantı düzenledi. Yuva çocuklarının katıldığı programa Vali Yardımcısı Fatih Demir ve eşi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, Müdür Yardımcısı Fatih Bingölbali Çocuk Evleri Koordinasyon Merkez Müdürü Nazım Kotan, Çocuk evleri sorumluları katıldı.

Programda Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Nazım Kotan ve personellerine başarılar dileyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, şunları söyledi: "Bakanlığın yeni faaliyet alanı olarak Çocuk Evi sistemine geçildi. Çocuk Evleri ile ilgili iş ve işlevleri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü üzerinde yürütülmekteydi. Bakanlığımız Çocuk Evlerini kendi öncelikleri arasına alması münasebetiyle her ilde Aile ve sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı Çocuk Koordinasyon Merkez Müdürlüğü kurulmuştu. Bu Merkez Müdürlüğüne de ilimizde Nazım Kotan atanmıştır. Yeni Müdürlüğümüz ile Çocuk Evlerinde kalan çocuklar, çalışanlar ve yeni yönetimle tanışma ve kaynaşmaları için bu yemek programı düzenlenmiştir. Bu bağlamda yeni kurulan müdürlüğümüz yönetimine başarılar diliyoruz."

Muş’ta 2 erkek ve 1 kız ‘Çocuk Evi’ açıldığını belirten Hamdullah Karasu, evlerde kalan öğrencilere bakıcı baba ve bakıcı anneler bulmak için gerekli çalışmaları yaptığını kaydetti. Çocuk evleri ile öğrencilerin aile ortamında yetişeceğini kaydeden Karasu, "Muş’ta yeni başlattığımız bir sistemle çocuk evleri açtık. Artık yurt ve yuva ortamından çocukları normal aile hayatında çocuk evlerine alıyoruz. Şuanda da iki erkek çocuk evlerini açmış durumdayız. Bir çocuk evinde 4 tane kardeş bir arada kalıyor. Aynı zamanda bu evlerde kardeşlere bakan bakıcı baba bakıyor. Bakıcı babalar öğretmendirler ve onların eğitimlerine yardımcı oluyorlar hem de diğer ihtiyaçları karşılıyorlar. Diğer bir evde ise 6 tane çocuk kalkıyor ve bu çocuklar 2 şer kardeştirler. Onlarında yaşı küçük olduğu için bakıcı anneleri var. Bakıcı annelerde aynı şekilde çocuklarımıza hizmet ediyorlar." dedi.

Projenin başarılı olacağına inandıklarını ifade eden Karasu, "Bunları evlere almamızın temel gayesi toplumla özdeşleştirip yani bunların anne ve babalarından öksüz ve yetim olma olgusunu ortadan kaldırıp toplumun normal bir bireyi olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla evlere aldık. Bu projenin başarılı olmasını düşünüyoruz. Gelecekte de bu ev sayıları daha da arttırıp 2014 yılında yurt ve yuva ortamlarını kapamayı düşünüyoruz." diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0