banner102

Mustafa Sungur Fatih camiinde Anıldı!

Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin evladı maneviyem dediği Mustafa Sungur için ölümünün 1. yılında mevlit okutuluyor.

Mustafa Sungur Fatih camiinde Anıldı!
Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin evladı maneviyem dediği Mustafa Sungur için ölümünün 1. yılında mevlit okutuluyor. Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen sevenleri Fatih Camii'ne akın etti.

Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Mustafa Sungur için İstanbul Fatih Camii'nde mevlit okutuluyor. Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde gelen sevenleri camiye akın etti. Bediüzzaman’ın talebelerinden Mehmet Fırıncı da hizmet arkadaşı Sungur’un mevlitine gelenler arasındaydı. Yaptıkları hizmetleri anlatan Fırıncı, “Allah ondan razı olsun, inşallah razı da oldu. Memleketimize Kur’an, iman hizmetinin nasıl yapılması gerektiği konusunda bizlere ve bilhassa gençlere çok güzel bir örnek oldu. Fedakarlık, sevgi, şefkat, muhabbet nedir bütün bunları gençliğimize ömrü boyunca, 17 yaşından sonra bütün gücüyle anlatmak için Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerini dolaştı. Onun gayreti büyük ululazim kimseler gibi aynen muvaffak oldu. İnşallah bundan sonra da devam edecek.” diye konuştu.

Mevlit için Şanlıurfa’dan gelen Mustafa Sungur Küçükoğlu, “Babam Tahir Küçük, Mustafa Sungur’a muhabbetinden ve sevgisinden dolayı Sungur ağabeyin adını bana verdi. Hazreti Üstad’ın evladı maneviyem dediği Nur’un önemli bir rüknüydü. Hayatını iman ve Kur’an hizmetine vakfetmişti. Anadolu’yu karış karış gezdi. Birçok insanın, imanının kurtulmasına vesile oldu. Hayatının son anlarına kadar bu hizmetten hiçbir zaman taviz vermeden, Üstad’ın meşrebinden taviz vermeden devam etti. Arkasında yetişmiş milyonlarca talebe bıraktı. Anadolu’nun çeşitli yerlerinde gruplar mevlit için geldi. Allah ruhunu şad eylesin, mekanını cennet etsin.” şeklinde konuştu.

Fatih Camii'nde mevlit programı devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0