12 PKK'lı Çekildi

Diyarbakır'dan çekilme sürecinde hasta ve çatışma kabiliyeti olmayan 12 PKK'lının Kuzey Irak'a gönderildiği, kırsal alanda ise 170- 180 kişilik grubun bulunduğu öne sürüldü.

12 PKK'lı Çekildi
banner98
 Güvenlik birimlerinin tespitlerine göre, Diyarbakır kırsalında bulunan PKK'lı gruplar, şu ana kadar Türkiye dışına çekilmedi. Diyarbakır'da Mart ayından bu yana 200 kişinin ise örgüte katıldığı belirtildi.

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, Kandil Dağı'nda yaptığı basın toplantısında Türkiye'deki silahlı PKK'lıların 8 Mayıs'tan itibaren çekileceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bazı PKK'lı grupların çekilerek Irak'ın kuzeyine geçtikleri bildirilirken, güvenlik kaynakları ise geri çekilmenin tam olarak gerçekleşmediğini kaydetti.

Güvenlik birimlerinin tespitlerine göre Diyarbakır kırsalında bulunan PKK'lılar henüz Türkiye sınırları dışına çıkmadı. Güvenlik birimleri, 170-180 kişilik bir grubun kırsal kesimdeki ormanlık alanda görünmeyecek şekilde beklediklerini belirledi. Diyarbakır'dan bugüne kadar sadece hasta ve çatışma kabiliyeti olmadığı belirtilen 12 kişinin Kuzey Irak'a geçtiği tespit edildi.

Mardin grubu da çekilmedi

Diyarbakır kırsalından Kuzey Irak'a normal şartlarda yürüyerek 6 günde gidilebileceğini belirtilirken, aynı şekilde Mardin kırsalında da 70- 80 civarında silahlı PKK'lı grubu bulunduğu ve bunların da çekilmediği belirlendi. Diyarbakır ve Mardin kırsalında bulunan PKK'lıların pasif durumda beklediklerini ve geri çekilmeye dair herhangi bir hazırlık içinde olmadıkları kaydedildi.

Örgüte katılım arttı


Güvenlik birimleri, son zamanlarda sık sık gündeme gelen, 'örgüte yeni katılımların arttığına' ilişkin iddiaları da doğruladı.

Abdullah Öcalan'ın çözüm sürecine ilişkin mektubunun Diyarbakır'daki Nevruz'da okunmasından bugüne kadar sadece Diyarbakır'dan 200 kişinin örgüte katıldığı öne sürüldü. Katılımların yoğunlukla genç nüfustan olduğu ve bu durumun titizlikle takip edildiği ifade edildi.

Güvenlik birimleri, örgüte katılanların silah bırakma sonrasında kadrolu olarak işlere yerleştirileceğine yönelik propaganda yapıldığı duyumlarının sıklıkla alınmasını, katılımların artmasında önemli bir etken olarak değerlendiriyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2013, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0