9 kız kardeş abilerinin tabutuna omuz verdi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde inşaatta yaşanan olayda hayatını kaybeden İlhami Yılmaz, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

9 kız kardeş abilerinin tabutuna omuz verdi
banner98
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde inşaatta yaşanan olayda hayatını kaybeden İlhami Yılmaz, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. İlhami Yılmaz'ın tabutuna 9 kız kardeşi omuz verirken, abisinin de geçen sene aynı tarihte hayatını kaybettiği öğrenildi. Yılmaz çifti, 9 kız ve 2 erkek çocuklarından iki oğlunu birer sene arayla kaybetti.

Dün öğle saatlerinde çalıştığı inşaattan düşen ve 'ona on' olarak tabir edilen kereste ile başından ağır yaralanan inşaat ustası İlhami Yılmaz'a (37) ilk olarak olay yerinde müdahale edilmiş, kaldırıldığı Ereğli Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Ankara Adli Tıp Kurumu'na otopsi için gönderilen cenaze bugün öğleden sonra İlhami Yılmaz'ın doğum yeri olan Alaplı ilçesine bağlı Yenidoğanlar köyüne getirildi. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde İlhami Yılmaz'ın annesi Gülizar Yılmaz (69) oğlunun tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı. 4 çocuk babası İlhami Yılmaz'ın en büyük çocuğu olan Erdoğan (18) ve eşi Gülfidan'da (38) da gözyaşlarını tutamadı.

Evlerinin önünde alınan helalliğin ardından İlhami Yılmaz'ın cenazesi, cenaze namazının kılınması için Yenidoğanlar Camii'nin önüne getirildi. İlhami Yılmaz'ın 9 kız kardeşi, ağabeylerinin tabutuna omuz verdi. Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından İlhami Yılmaz bir sene önce hayatını kaybeden abisi Rahmi Yılmaz'ın yanına defnedildi.

Cenazenin defnedilmesinin ardından anne Gülizar ve baba Cafer Yılmaz (79) evlerinde taziyeleri kabul etti. Acılı anne geçtiğimiz sene büyük oğlu Rahmi Yılmaz'ı kaybettiğini belirterek, "Geçen sene büyük oğlumu kaybettim. Bu sene birini kaybettim. Yavrularımın ikisini de kaybettim" dedi. Yavrularını kaybetmenin üzüntüsü ile sesi kısılan anne Gülizar "Yavrularımı kaybettim. Çifte kuzularım" diyerek ağıt yaktı.

Baba Cafer Yılmaz ise her sabah 6'da kalkarak oğlunu işe gönderdiğini ve dün öğle saatlerinde kendilerini arayarak üzücü olayı haber verdiklerini söyledi. Baba Yılmaz, "Her sabah oğlumu kaldırırdım. Pasoya yetişmesi için. O kadarını biliyorum. Köye geldik. Telefon gelmiş. Tahta düştü diye. Diğer oğlumun senesi çıkmadan bu oğlumu kaybettim. Diğer oğlum da inşaattan düştü. Senesi olmadan bu da gitti." dedi.

ABİSİ İLE AYNI AY, AYNI GÜNDE ÖLDÜ

Üzücü olayda hayatını kaybeden İlhami Yılmaz'ın ağabeyi Rahmi Yılmaz'ın da bir yıl önce aynı ay, aynı günde ve aynı firmada çalışırken inşaatta kafasına düşen bir parça sonrası 6 ay yoğun bakımda kaldığı öğrenildi. Ağabeyin, köyde bir arkadaşının çatısını onarırken, çatıdan düşme sonucu 22 Temmuz 2012 tarihinde yoğun bakıma alınarak, tedavi gördüğü Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybettiği belirtildi.
Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2013, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0