Keles'teki yangında 20 hektar ormanlık alan zarar gördü

Keles’e bağlı Harmanalan ve Dağdemirciler köyleri arasındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahale sonucu kontrol altına alındı.

Keles'teki yangında 20 hektar ormanlık alan zarar gördü
banner98
Keles’e bağlı Harmanalan ve Dağdemirciler köyleri arasındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahale sonucu kontrol altına alındı. Yangında 20 hektarlık karaçam ormanı zarar gördü.

Bursa'nın Keles ilçesine bağlı Harmanalan ve Dağdemirciler köyleri arasındaki karaçam ormanında saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına Bursa Orman Bölge Müdürlüğü yanı sıra İstanbul, Balıkesir ve Manisa’dan gelen 4 helikopter, 2 uçak, 20 arazöz ve 100 kişilik ekiple müdahale edildi. Ekiplerin çalışması sonucu yangın yerleşim alanlarına sıçramadan saat 16.30′da kontrol alına alındı.

İl Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, ekiplerin özverili çalışması sonucu Bursa’nın akciğerleri olan çok değerli karaçam ormanlarındaki yangının kontrol altına alındığını belirterek, yangında 20 hektarlık alanın zarar gördüğünü söyledi. Yangının çıkış nedeninin araştırıldığını ve soğutma çalışmalarının yarın sabaha kadar devam edeceğini belirten Coşkun, “Yangın tarım alanı yakınından başlamış. Atılan bir izmaritten kaynaklanabilir. Soruşturma devam ediyor.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2013, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0