Şimşek ve Yıldırım Batma'da çağrı merkezinin açılışını yaptı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Batman’da Bestcom çağrı merkezinin açılışını yaptı.

Şimşek ve Yıldırım Batma'da çağrı merkezinin açılışını yaptı
banner98
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Batman’da Bestcom çağrı merkezinin açılışını yaptı.

Maliye Bakanı Şimşek ve Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Batman'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Batman Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Maliye Bakanı Şimşek ve Ulaştırma Bakanı Yıldırım daha sonra Batman Ticaret Borsası binasında hizmet verecek olan Bestcom çağrı merkezinin açılışını yaptı. Açılış öncesi konuşma yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hükümetin yaptığı reformlar sayesinde Türkiye'nin telekomünikasyonda çağ atladığını belirtti.

Bugün açılışını yaptıkları çağrı merkezinin Türk Telekomünikasyon sisteminin çağ atlamasının bir yansıması olduğunu ifade eden Bakan Şimşek, "Bu, dünyada büyük bir sektördür. Türkiye bu sektöre sonradan başladı. Ama gerek telekomünikasyon sektörünün gelişmesi gerekse diğer hizmet alanlarının büyümesi sayesinde ülkemizde de bu sektör büyüyor. Telekomünikasyon sektörü yılda yüzde 20 büyüyor.” dedi.

Çözüm süreci ile ilgili de konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti hükümetinin büyük riskler alarak kardeşliği, birlik ve beraberliği ileriye taşıyacak çözüm süreci ile ilgili her türlü adımı attığını söyledi.
Bakan Şimşek, “Çözüm süreci ile ilgili herkese sorumluluk düşüyor. Bu sadece hükümetin bir sorumluluğu değil. Tabi ki sizlerin desteği ve teveccühü çok önemli, ama sizlerin bu sürece sahip çıkmasını istiyorum. Çünkü maalesef içerde ve dışarıda bu süreci istemeyenler var. Yakın zamanda da gördük, birçok çevre bu ülkenin gelişmesini büyümesini belli noktalara gelmesini istemiyor.” şeklinde konuştu.

Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da eskiden bacasız fabrika denince turizmin akla geldiğini, ancak şimdi Türkiye’nin yeni bacasız fabrikaları olduğunu belirtti. Yıldırım, şunları söyledi: “Bilişim sektörü geliştikçe bilişim sektörünün içinde iş alanları gelişir. Çağrı merkezleri Türkiye'de çok eski değil. Bu sektörün dünyada 400 milyar cirosu var. Türkiye bu işe dünyaya göre biraz geç başladı. Dünyada 250 kişiye bir çağrı sandalyesi düşerken ülkemizde halen 2 bin kişiye bir çağrı sandalyesi düşüyor. Bu hizmet sektörü ile 300 bin insanımıza iş aş verme imkanımız var.”

Konuşmalar sonrasında çağrı merkezinin açılışını yapan Bakan Şimşek ve Bakan Yıldırım merkezi gezdi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek telefonun başına geçerek rastgele bir numara çevirdi. Türk Telekom ev telefonları tarifesini anlatan Bakan Şimşek, daha sonra karşıdaki vatandaşa kimliğini açıkladı. Bakan Şimşek ile telefonda konuşan vatandaş, Türkiye’nin bir ucu olan Batman’dan çağrı merkezinden aranmasına sevindiğini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2013, 19:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0