Gürsu, bölgenin alternatif turizm merkezi olma yolunda

Bursa'nın Gürsu ilçesinin tarihine ışık tutan sivil mimarlık örneği tescilli yapıların yeniden hayat bulması için Gürsu Belediyesi’nce çalışmalar yürütülüyor.

Gürsu, bölgenin alternatif turizm merkezi olma yolunda
banner98
Bursa'nın Gürsu ilçesinin tarihine ışık tutan sivil mimarlık örneği tescilli yapıların yeniden hayat bulması için Gürsu Belediyesi’nce çalışmalar yürütülüyor. İlçenin tarihi mirasının korunması için Gürsu Belediyesi Stratejik Planlama Birimi’nce yürütülen çalışmalar sonucunda oluşturulan 'Bölgenin Alternatif Turizm Merkezi; Gürsu' projesi kapsamında 2 tescilli bina rekonstrüksiyon yöntemiyle korunarak geleceğe taşınacak.

Bursa–Eskişehir–Bilecik Kalkınma Ajansı’ ndan (BEBKA) kazanılan hibe desteği ile yürütülecek çalışmalarla, yok olmak üzere olan 2 önemli tarihi tescilli bina rekonstrüksiyon yöntemiyle korunacak. Bu iki bina butik otel, turizm tanıtım ve doğa sporları ve turizm rehberlik merkezi olarak hizmete sunulacak.

Gürsu’ da, Anıtlar Kurulu’ nca tescillenen 56 tarihi yapı bulunduğunu belirten Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, "İlçemizin kalkınması için, sadece bugünü değil, geçmişten gelen tarihi mirası koruyarak geleceği planlayan bir anlayışla çalışıyor ve projelerimize yön veriyoruz." dedi.

Gürsu Belediyesi’nce yürütülen çalışmalar kapsamında, 2013 yılında 7 adet sivil mimarlık örneği tescilli yapının proje çizim çalışmaları başlatıldı. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yürütülen rekonstrüksiyon çalışmaları ile Gürsu’nun tarihi değirmeni de yeniden canlandırılarak sosyal tesis olarak hizmete açılacak.
Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2013, 18:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0