Alkollü olmadığını ispatlamaya çalışıyor !

Trafik kontrolü sırasında 425 promil alkollü olduğu iddiasıyla ehliyetine el konulan Erkin Açıkpazu, hastanede yaptırdığı kan testi temiz çıkınca soluğu mahkemede aldı.

Alkollü olmadığını ispatlamaya çalışıyor !
banner98
Trafik kontrolü sırasında 425 promil alkollü olduğu iddiasıyla ehliyetine el konulan Erkin Açıkpazu, hastanede yaptırdığı kan testi temiz çıkınca soluğu mahkemede aldı.

Eylül ayında Abide-i Hürriyet Caddesi üzerinde trafik polisleri tarafından durdurulan Erkin Açıkpazu’ya alkol kontrolü yapıldı. Alkolmetreye üfleyen Açıkpazu’nun 425 promil alkollü olduğu belirtildi. Alkol içmediğini söylemesine rağmen trafik polislerini inandıramayan sürücünün ehliyetine el konuldu. Ancak alkolsüz olduğunu iddia eden Açıkpazu, trafik kontrolünün ardından Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde giderek kan testi yaptırdı. Sonuçlarının temiz çıktığını gören sürücü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Denetleme Şubesi’ne giderek raporu sundu. Görevli polislerin kendisine, “Sonuç mahkemede belli olacak. Ehliyetini alamazsın” dediğini ileri süren Açıkpazu, Yenibosna 1. İdare Mahkemesi’ne müracaat etti.

Haksız bir durumla karşı karşıya kaldığını ileri süren Açıkpazu, “Olay gecesi ‘425 promil alkollüsünüz’ dediler. Alkollü olmadığımı ifade ettim. Ancak bunu kabul etmediler. Tekrar üflemek istedim, ancak bunu da kabul etmediler. Karakolda ifadem alındıktan sonra Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kan testi yaptırmak üzere gittim. Yapılan testler sonucunda kanım temiz çıktı. İşin en ilginç yanı 425 promil çok ciddi bir rakam. Bu promilde olmam için benim yerlerde sürüklenmem gerekiyor. Alkol komasına girmem gerekir. Bırakın direksiyonun başına geçmeyi, kapıyı açıp içeri bile giremem” dedi.

Yaşanan süreçte maddi kayıpları olduğunu söyleyen Açıkpazu, “Geceleri çalışıyorum. Merter’de bulunan bir otelde çalışıyorum. Her gün taksi parası vermek zorunda kalıyorum. İki tane aracım var ancak kullanamıyorum” diye konuştu.

Karayolları Trafik Kanunu kapsamında Erkin Açıkpazu’ya 700 TL para cezası kesildiği ve ehliyetine 6 ay süreyle el konulduğu öğrenildi. Cezanın kesildiği gece alkollü olmadığını Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden aldığı raporla belgeleyen Açıkpazu, mahkemenin sonuçlanmasını bekliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0