Termik Santrale Tam Donanımlı Arama Kurtarma Aracı

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde E.Ü.A.Ş’a ait termik santrale tam donanımlı arama kurtarma aracı alındı.

Termik Santrale Tam Donanımlı Arama Kurtarma Aracı
banner98
Bursa’nın Orhaneli ilçesinde E.Ü.A.Ş’a ait termik santrale tam donanımlı arama kurtarma aracı alındı.

2009 yılında termik santral bünyesinde kurulan arama kurtarma timine (ORKUT) afet ve acil durumlara süratle müdahale edebilmesi için araç alındı. Çift kabin kamyonet gerekli ekipmanlarla donatılarak arama kurtarma aracına dönüştürüldü. Araç, santralde, Orhaneli bölgesinde ve Bursa’da meydana gelebilecek acil durumlara müdahale için hazır hale getirildi.

Orhaneli E.Ü.A.Ş. Termik Santrali Teknik Müdür Yardımcısı Ramazan Çakıroğlu, santral araç filosuna yeni eklenen arama kurtarma aracında incelemelerde bulunarak, arama kurtarma ekibinden bilgi aldı. Kurtarma aracı, deprem, sel, göçük gibi tabii afetler başta olmak üzere trafik kazaları gibi acil müdahaleyi gerektiren durumlarda da kullanılabilecek. Araçta jeneratör, hidrolik kesme-ayırma seti, kaldırma yastıkları, çamur pompası, 23 kilo ve 11 kiloluk kırıcı ve deliciler, dalgıç pompa, beton ve demir kesme, ağaç kesme makinesi, gaz ölçüm cihazı, temiz hava solunum seti, dağcılık malzemeleri, tilki kuyruk testere, teleskopik merdiven, ve omurga tahtası, 4 ton kapasiteli bir vinç, çeki demiri ve çevre aydınlatma projektörleri bulunuyor .

Tam teçhizatlı arama kurtarma aracı, Elektrik Üretim A.Ş. bünyesindeki bütün işletmelerde ve ülke genelinde meydana gelebilecek afet ve acil müdahale gerektiren durumlarda kullanılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0